Merhaba
Standart formatlı bir kağıda çıktı alan bir program hazırladım. Fakat bu kağıt matbaa basımından kaynaklı olarak üzerindeki kalıp 1-2 mm. aşağı yukarı sağa-sola oynayabiliyor. Dolayısıyla kağıt basım farklılığından kaynaklı olarak bilgiler yazdırılırken veritabanındaki veriler kalıp haline kağıt üzerinde kayıyor. Veriler sabit gönderiyor ama kağıt matbba basımı formatı kaydırdığından bilgiler ilgili alandan biraz kaymış oluyor.
Acaba QuickRep'i kullanıcın sağa-sola, yukarı-aşağı kaydırmanına nasıl olanak verebilirim.
Teşekkür ederim.
QuickRep'i Kaydırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
quickrep diye aratırsan forumda bu konular çok konuşulmuştu ve banada böyle birşey gerekmişti. ben quickrep üzerindeki bileşenlerin boyutlarını bir tabloya girmiş ve ölçüyü buradan almasını sağlayarak ayarlarını yapmıştım.
arama sonucunda değişik pek çok yöntem çıkacaktır.
kolay gelsin
quickrep diye aratırsan forumda bu konular çok konuşulmuştu ve banada böyle birşey gerekmişti. ben quickrep üzerindeki bileşenlerin boyutlarını bir tabloya girmiş ve ölçüyü buradan almasını sağlayarak ayarlarını yapmıştım.
arama sonucunda değişik pek çok yöntem çıkacaktır.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Kod: Tümünü seç
quickrep1.top:=10;
quickrep1.left:=10;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Ayrı formda ayar nasıl yaptırırım
Peki ek bir form yapıp forma da mesela aşağı kayıdrma ayarı için bir edit nesnesi, yukarı kaydırmak iin başka bir edit nesnesi, sağa-sola kaydırmak için de ayrı 2 edit nesenesi koysam ve kullanıcı bu editlere mm. değeri girerek kendi ayarlasa...
bunu nasıl yaparım
Teşekkür ederim
bunu nasıl yaparım
Teşekkür ederim
merhaba,
ben şöyle yapıyorum. bi tablo oluşturuyorum ve qr üzerindeki bileşenleri oraya alan olarak giriyorum sonra qr yi açacak butonun clik eventine
bu şekil yazıyorum qr açılışta değerlerini bu tablodan alıyor. bu verileri gireceğim birde formlarım var kişi ayarlarını buna göre yapıyor. yalnız benimkisi pixel cinsinden gerekli değişikliği yaparsan mm cinsinden de oluyor ben ozaman yapamamıştım pix olarak bırakmıştım.
kolay gelsin
ben şöyle yapıyorum. bi tablo oluşturuyorum ve qr üzerindeki bileşenleri oraya alan olarak giriyorum sonra qr yi açacak butonun clik eventine
Kod: Tümünü seç
formadfisionmtb.QRDBText17.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('CERAIMNO_LEFT').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText17.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('CERAIMNO_TOP').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText1.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('DUZ_ILCE_LEFT').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText1.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('DUZ_ILCE_TOP').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText2.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('SOYADI_LEFT').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText2.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('SOYADI_TOP').AsInteger;
formadfisionmtb.QRDBText3.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('ADI_LEFT').AsInteger;
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.