QuickRep'i Kaydırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gamsizgani

QuickRep'i Kaydırma

Mesaj gönderen gamsizgani »

Merhaba

Standart formatlı bir kağıda çıktı alan bir program hazırladım. Fakat bu kağıt matbaa basımından kaynaklı olarak üzerindeki kalıp 1-2 mm. aşağı yukarı sağa-sola oynayabiliyor. Dolayısıyla kağıt basım farklılığından kaynaklı olarak bilgiler yazdırılırken veritabanındaki veriler kalıp haline kağıt üzerinde kayıyor. Veriler sabit gönderiyor ama kağıt matbba basımı formatı kaydırdığından bilgiler ilgili alandan biraz kaymış oluyor.

Acaba QuickRep'i kullanıcın sağa-sola, yukarı-aşağı kaydırmanına nasıl olanak verebilirim.

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

quickrep diye aratırsan forumda bu konular çok konuşulmuştu ve banada böyle birşey gerekmişti. ben quickrep üzerindeki bileşenlerin boyutlarını bir tabloya girmiş ve ölçüyü buradan almasını sağlayarak ayarlarını yapmıştım.

arama sonucunda değişik pek çok yöntem çıkacaktır.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

Kod: Tümünü seç

quickrep1.top:=10;
quickrep1.left:=10;
bu değerleri bir yerlere yaz sonra raporun olduğu formu create ederken yani formun oncreate olayınada yukardaki kodu yaz;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
gamsizgani

Ayrı formda ayar nasıl yaptırırım

Mesaj gönderen gamsizgani »

Peki ek bir form yapıp forma da mesela aşağı kayıdrma ayarı için bir edit nesnesi, yukarı kaydırmak iin başka bir edit nesnesi, sağa-sola kaydırmak için de ayrı 2 edit nesenesi koysam ve kullanıcı bu editlere mm. değeri girerek kendi ayarlasa...
bunu nasıl yaparım

Teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

ben şöyle yapıyorum. bi tablo oluşturuyorum ve qr üzerindeki bileşenleri oraya alan olarak giriyorum sonra qr yi açacak butonun clik eventine

Kod: Tümünü seç

formadfisionmtb.QRDBText17.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('CERAIMNO_LEFT').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText17.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('CERAIMNO_TOP').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText1.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('DUZ_ILCE_LEFT').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText1.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('DUZ_ILCE_TOP').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText2.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('SOYADI_LEFT').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText2.top:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('SOYADI_TOP').AsInteger;
  formadfisionmtb.QRDBText3.Left:=dm1.adfisionayaribdataset.fieldbyname('ADI_LEFT').AsInteger;
bu şekil yazıyorum qr açılışta değerlerini bu tablodan alıyor. bu verileri gireceğim birde formlarım var kişi ayarlarını buna göre yapıyor. yalnız benimkisi pixel cinsinden gerekli değişikliği yaparsan mm cinsinden de oluyor ben ozaman yapamamıştım pix olarak bırakmıştım.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim