Veri Tabanı Güncelleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
KgK
Üye
İletişim:

Veri Tabanı Güncelleme

Mesaj gönderen KgK »

Bu sıralar yaptığım program ile ilgili olarak sizlerden çok büyük faydalar görüyorum.Hepinize teker teker teşekkürlerimi iletip sizlerden bir konuda yardım isteyeceğim. Yine programımda veri tabanına kaydettiğim bilgi girişleri var. Bu program ile bağlantılı olarak çalışacak olan web sayfasının veri tabanındaki tablolar benim programımdaki veri tabanı ile aynı tablolar. Programıma ekleyeceğim bir buton vs.. ile programımda kaydedilmiş verileri internet sayfasının veri tabanına kaydetmem gerekiyor. Yani kısaca her seferinde veri tabanını güncellemek yerine program aracılığı ile bu güncelleştirmeyi kolaylaştırmak istiyorum. Bana bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..!
Herkes Allah' a emanet olsun..!

GöXeL
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Veri tabanı olarak ne kullanıyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
KgK
Üye
İletişim:

Veri Tabanı Güncelleme

Mesaj gönderen KgK »

veri tabanı olarak ms access kullanıyorum

GöXeL
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

msaccess'e bağlanırken bağlanma stringini kurarken , webdeki database'in adresi vermeye deneyebilirsin. böylece veritabanına bağlan dediğinde webdeki database'e bağlanacaktır ve güncelleme yap dediğindede direkt o database'e yazacaktır.

aklıma bu geldi ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Access ile bunu yapman senin için zor olacaktır. Mysql, Firebird gibi Server bazlı database kullanmak bu tür işler için daha mantıklı olur. Mysql kurulu sabit ip adresine sahip bir veritabanı sunucusu hazırlaman heryerden ulaşılabilme imkanı sağlayacaktır. direk veritabanına yazacağın bilgilerde güncel kalacak ve anlık web sitesinde gösterme imkanı sunacaktır ayrıca dahada güvenli olacak ve çok büyük veri kümelerine ihtiyaç duymadığın sürece sorunsuz çalışacaktır. ama kurulu herşey, yeniden yazamam diyorsan sherlockholmes un önerdiğine katılıyorum, perfonmans açısından ne kadar iyi olur onu denemen lazım. Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
KgK
Üye
İletişim:

Teşekkürler..!

Mesaj gönderen KgK »

teşekkürler. Şu an için Access tan başka veri tabanı kullanmayı bilmediğim için access ta yapmayı deneyeğim..!

GöXeL