Edit'e girilen bilgiyi kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Edit'e girilen bilgiyi kaydetme
Merhaba arkadaşlar sorumu yanıtlayacak olana şimdiden teşekkür ederim.
Edit nesnesine girilen bir veri, database veya text dosyası kullanmadan nasıl kayıt yapılabilir?
Bunu bir programda gördüm, girilen veri program tekrar calıştığında aynen geliyor.
Edit nesnesine girilen bir veri, database veya text dosyası kullanmadan nasıl kayıt yapılabilir?
Bunu bir programda gördüm, girilen veri program tekrar calıştığında aynen geliyor.
text veya veritabanına kayıt yapmadan tutmak istiyorsan bunu registerde tutabilirsin
editin onexit olayında oraya yazarsın onenter olayındada tekrar aynı yerden çağırırsın
editin onexit olayında oraya yazarsın onenter olayındada tekrar aynı yerden çağırırsın

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
s.a
editin içindeki veriyi bir listbox veya memoya atıp savetofile ile kaydedebilirsin sonra tekrar loadfromfile ile açtırır veriyi editin içine aktarırsın. Bu dediğini ben daha önce yaptım sorunsuz çalıştı fakat veritabanı tarzı birşey düşünürsen çooook karmaşık olur çok fazla sayıda dosya oluşturur.ayrıva windowsda bir klasörde sınırlı sayıda dosya oluşturabilirsin hemde bu şekilde senide çok uğraştırır veritabanını tavsiye ederim.
listbox veya memonun içindekini edite aktarırken verinin sonuna garip bir işaret koyuyo o işareti yok etmek için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsin
kolay gelsin
s.a
editin içindeki veriyi bir listbox veya memoya atıp savetofile ile kaydedebilirsin sonra tekrar loadfromfile ile açtırır veriyi editin içine aktarırsın. Bu dediğini ben daha önce yaptım sorunsuz çalıştı fakat veritabanı tarzı birşey düşünürsen çooook karmaşık olur çok fazla sayıda dosya oluşturur.ayrıva windowsda bir klasörde sınırlı sayıda dosya oluşturabilirsin hemde bu şekilde senide çok uğraştırır veritabanını tavsiye ederim.
listbox veya memonun içindekini edite aktarırken verinin sonuna garip bir işaret koyuyo o işareti yok etmek için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsin
Kod: Tümünü seç
function Clear1013(S:String):String;
var i:Integer;
begin
result:='';
for i:=1 to Length(S) do
if not (S[i] in [#13,#10]) then result:=result+S[i];
end;
edit1.text:=clear1013(listbox1.Items.Text);
s.a
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
DBEdit deki veriyi Başka DBEdit e Yazdırma...
Veritabanında Tablede DBEdit e girilen bir verinin Aynısını Başka DBEdit e Aktarıyorum fakat kaydetmiyor..
Nasıl Kaydedebiliriz...Herkese Kolay gelsin...
Kod: Tümünü seç
var
aktar:AnsiString;
begin
aktar:=DBEdit1.Text;
DBEdit2.Text:=aktar;
Re: Edit'e girilen bilgiyi kaydetme
Sırf teşekür etmen için yanıtlıyorumgurcankilinc yazdı:Merhaba arkadaşlar sorumu yanıtlayacak olana şimdiden teşekkür ederim.

Üstadın dediği gibi registy ile yaparsın sadece ama bu sağlıklı olmaz sonuçta sınırlı bilgiler tutabilrsin.Aslında ne tür bilgiyi tutmak istediğin ve ne yapmak istediğini açıklasaydın belki farklı çözüm yolları çıkardı diye düşünüyorum. Bundan başka bir yol yok, daha doğrusu olduğunu düşünmüyorum. En azından bilmiyorum.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
DBEdit veritabanında bulunan bir tablonun bir alanındaki aktif kaydı senin ekranda göstermen için bir bileşendir.Sen kaydetmek istediğin veriyi tabloya kaydetmezsen göremezsin tabiki.insert, post edersen stringi veritabanına kayıt yaparsın ve bu sayede görürsün.Dbedite bağlı olan alana o veriyi kayıt yapman lazım.Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Vedat hocam galiba ark. sorusunu yanlış anladın edit' tan bahsediyor.vedatkaba yazdı:DBEdit veritabanında bulunan bir tablonun bir alanındaki aktif kaydı senin ekranda göstermen için bir bileşendir.Sen kaydetmek istediğin veriyi tabloya kaydetmezsen göremezsin tabiki.insert, post edersen stringi veritabanına kayıt yaparsın ve bu sayede görürsün.Dbedite bağlı olan alana o veriyi kayıt yapman lazım.Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Nasıl Kaydedebiliriz...Herkese Kolay gelsin...Kod: Tümünü seç
var aktar:AnsiString; begin aktar:=DBEdit1.Text; DBEdit2.Text:=aktar;
Burdada edit yazmış...... cidden hangisi.Merhaba arkadaşlar sorumu yanıtlayacak olana şimdiden teşekkür ederim.
Bunu bir programda gördüm, girilen veri program tekrar calıştığında aynen geliyor
Ya olayı yanlış bakarsan öyle olur
Kaydeden DBEdit değil
DBEdit sadece bağlı dataset için köprü vazifesi görür. Sen de bir butona basıp Tablo.Post; dersen kaydeder. Yada bir DBGrid içinde isen bir önceki veya bir sonraki kayıta geçtiğinde otomatik kaydeder. Yada DBNavigator un kaydet butonuna basman gerekir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Merhaba
Soruyu soran ark. edit diğer ark. dbedit sormuş daha doğrusu aynı formda iki soru geziyor sanırım.
Anladıysam arap olayım
Anladıysam arap olayım

Edit nesnesine girilen bir veri, database veya text dosyası kullanmadan nasıl kayıt yapılabilir? Sorusuna Ben Edit değil DBEdit e girilen bir verinin aynısını Diğer bir DBEdit e klavyeden o verinin aynısını yazmadan nasılaktarırım diye Edit lerle ilgili bir açılım getirdim..Editdeki bir veriyi Diğer bir Edit e çok basit aktarılıp kaydediliyor..Ama Gürcan kilinc Arkadaşımızın Sorusu Edit girilen bir verinin Text dosyası kullanmadan nasıl kayıt yapılır şeklinde zaten cevabı verilmiş benim sorum ise DBEdit girilen bir verinin aynısını hiç yazmadan bir araçla(Button olabilir)Başka bir DBedit e aktarıp Kaydetme ile ilgili..Konu Editler olduğu için ayrı başlık atmadan buraya sordum birde Gürcan Kilinc Arkadaşımızın sorusuna verilecek cevabı merak ettim..Sonuçta Editler Başında DB de olsa aynı işi yapar....Bilmem anlatabildimmi Ben DBEditlere her türlü bilgiyi girip Tablo.Post deyip kaydediyorum....Onda bir anlaşmazlık yok...DBedit te bir veriyi Diğer bir DBEdit e Aktarıp Kaydetmek benim sorum...Çünkü ben Kaydedemedim..!!
Herkese iyi çalışmalar....Bilhassa rsimsek hocama ayrı .....olarak Tekrar teşekkür ediyorum...VB den Delphi ye 4-5 ayda geçip böyle değerli insanlarla karşılaşmak ayrı bir heves uyandırdı bende ...
Herkese iyi çalışmalar....Bilhassa rsimsek hocama ayrı .....olarak Tekrar teşekkür ediyorum...VB den Delphi ye 4-5 ayda geçip böyle değerli insanlarla karşılaşmak ayrı bir heves uyandırdı bende ...
Şimdi durumu anladık sanırım.DbEdit le hiç denemedim ama bir database bağlı olmadan giriş izni vereceğini zannetmiyorum.Yapı gereği diğer editlerden farklıdır.Kısacası bir veritabanına bağlı olmadan DBEdit Read only konumunda olur ve giriş izni vermez diye bir kanaatim var.
-
- Üye
Kullanabilecegin bazı yöntemler:
Table1.Edit; // Table i bilgi girme durumuna getirir.
veya
Table1.Insert; // Yeni Kayıt eklem durumu
// DBEdit1 e sabit bilgi yazmak
DbEdit1.Field.AsString:='DENEME';
// DBEdit1 e başka bir dbedit teki bilgiyi yazma
DBEdit1.Field.AsString:=DBEdit2.Field.Asstring;
// Başka bir Edit teki bilgiyi yazma
DBEdit1.Field.Asstring:=Edit1.Text;
// Edit1 e bilgi yollamak
Edit1.Text:=DBEdit1.Field.AsString;
// Tüm bu işlerden sonra girilen bilginin kaydolmasını saglamak
Table1.Post;
Asla ve asla DBEdit1.text bilgisini kullanmamalısın. Yukarıdaki satırlardan biri işini görür.
Table1.Edit; // Table i bilgi girme durumuna getirir.
veya
Table1.Insert; // Yeni Kayıt eklem durumu
// DBEdit1 e sabit bilgi yazmak
DbEdit1.Field.AsString:='DENEME';
// DBEdit1 e başka bir dbedit teki bilgiyi yazma
DBEdit1.Field.AsString:=DBEdit2.Field.Asstring;
// Başka bir Edit teki bilgiyi yazma
DBEdit1.Field.Asstring:=Edit1.Text;
// Edit1 e bilgi yollamak
Edit1.Text:=DBEdit1.Field.AsString;
// Tüm bu işlerden sonra girilen bilginin kaydolmasını saglamak
Table1.Post;
Asla ve asla DBEdit1.text bilgisini kullanmamalısın. Yukarıdaki satırlardan biri işini görür.