selamun aleykum
oncelikle herkese calısmalarında basarılar dilerim...
sorunuma gelirse client ve server socketlerle ilgili
simdi sorunum şu server makinasının ekran goruntusunu almak istiyorum... ve geliştirdigim program'da client'den goruntu al butonuna bastıgımda ilk once server makinanın goruntusunu alıyo ve c:\jpg.jpg diye goruntuyu server makinasına atıyo ama client'e yollamıyo
benim ogrenmek istedigim server resim dosyasını bilgisayarda olusturucak ve ben görüntu al butonuna bastıgım zaman sessizce o goruntuyu ordan ana makinaya download edicek sadece tek tuşla olucak bu sorunum buydu
ilgilenen olursa minnetkar kalırım saglıcakla
client ve server ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sendstream i biraz incele... Delphinin örnekleri içinde socket lerle resim gönderme örneği var...
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
Selamlar ...
NMStrmServ1MSG ve NMStrm1 kullanarak bir örnek yaptım bir yerden diğer bir yere ip ile dosya göndermek için
sana client ve server tarafı kodlarını gönderiyorum
client tarafı kodları. Dosyayı gönderen taraf
NMStrmServ1MSG ve NMStrm1 kullanarak bir örnek yaptım bir yerden diğer bir yere ip ile dosya göndermek için
sana client ve server tarafı kodlarını gönderiyorum
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.NMStrmServ1MSG(Sender: TComponent; const sFrom: String;
strm: TStream);
var
MyFStream : TFileStream;
begin
{ Memo1.lines.add(sFrom+' dan '+Inttostr(strm.size)+' boyutunda dosya geldi ');
// Asagida dosyanin ne kadarinin ve yüzdesinin alindigini bir yazan kod var.
Memo1.lines.add(Inttostr(NMStrm1.BytesTotal) + ' bayttan ' + Inttostr(NMStrm1.BytesRecvd)+' kadari alindi = % ' + FloatToStr(StrToFloat(IntToStr(NMStrm1.BytesRecvd))/StrtoFloat(IntTostr(NMStrm1.BytesTotal))*100));
} MyFStream := TFileStream.Create('c:\dfg.jpg',fmcreate);
try
MyFStream.CopyFrom(strm, strm.size);
finally
MyFStream.Free;
end;
end;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
MyFStream : TFileStream;
begin
NMStrm1.Host := edit1.Text; // Server'in ip si yazılacak
NMStrm1.FromName := 'xxx;
MyFStream := TFileStream.Create('c:\d.jpg',fmOpenRead);
try
NMStrm1.PostIt(MyFStream);
finally
MyFStream.Free;
end;
end;
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
cok saol arkadasım inceliyecegim insallah olur tek sorunumda bu zaten
saolasın yardımların için iyi çalışmalar
malesef yazmıs oldugun kod çalışmadı ayrıca ben clientsocket ve serversocket kullanıyorum.
göruntu al butonuna basıyorum server goruntuyu olusturuyo o goruntuyu bana yollaması için remotefile komutu filan'da girdim malesef yollamadı... acaba başka bi çaresi mümkünmü bunun
tekrardan iyi çalşımalar

malesef yazmıs oldugun kod çalışmadı ayrıca ben clientsocket ve serversocket kullanıyorum.
göruntu al butonuna basıyorum server goruntuyu olusturuyo o goruntuyu bana yollaması için remotefile komutu filan'da girdim malesef yollamadı... acaba başka bi çaresi mümkünmü bunun
tekrardan iyi çalşımalar
Benim Bu projede kullandığım Normal ServerSocket ve ClientSocket değil NMStrmServ1MSG ve NMStrm1 bileşenleri ki bunlar Fasnet Sekmesinde.
Yukarıda verdiğim kod bu bileşenlerle ayrı iki exe yapılarak local network teki iki ayrı makina üzerinde denedi ve c:\d.jpg resim diğer makineye c:\dfg.jpg olarak alındı. Kodda bir problem yok. Bileşenlerin ip adresleri , port gibi özelliklerine bir bak connect olup olmadığına bir bak bir hata veriyorsa onuda yazarsan sorunu çözmeye çalışırız.
Yukarıda verdiğim kod bu bileşenlerle ayrı iki exe yapılarak local network teki iki ayrı makina üzerinde denedi ve c:\d.jpg resim diğer makineye c:\dfg.jpg olarak alındı. Kodda bir problem yok. Bileşenlerin ip adresleri , port gibi özelliklerine bir bak connect olup olmadığına bir bak bir hata veriyorsa onuda yazarsan sorunu çözmeye çalışırız.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık