client ve server ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
notname
Üye

client ve server ile ilgili

Mesaj gönderen notname »

selamun aleykum

oncelikle herkese calısmalarında basarılar dilerim...

sorunuma gelirse client ve server socketlerle ilgili

simdi sorunum şu server makinasının ekran goruntusunu almak istiyorum... ve geliştirdigim program'da client'den goruntu al butonuna bastıgımda ilk once server makinanın goruntusunu alıyo ve c:\jpg.jpg diye goruntuyu server makinasına atıyo ama client'e yollamıyo

benim ogrenmek istedigim server resim dosyasını bilgisayarda olusturucak ve ben görüntu al butonuna bastıgım zaman sessizce o goruntuyu ordan ana makinaya download edicek sadece tek tuşla olucak bu sorunum buydu

ilgilenen olursa minnetkar kalırım saglıcakla
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Sendstream i biraz incele... Delphinin örnekleri içinde socket lerle resim gönderme örneği var...
I love my car.
Blog Yaptık
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

saol dostum ama aradıgıma ulasamadım yapamadım bunun bu kadar zor olmaması gerekiyo sadece server makinasından c:\windows dizini altında belirlenmiş bir resim dosyasını download etmek istiyorum...

bi turlu yapamadım yardımlarını bekliyorum.
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Selamlar ...

NMStrmServ1MSG ve NMStrm1 kullanarak bir örnek yaptım bir yerden diğer bir yere ip ile dosya göndermek için
sana client ve server tarafı kodlarını gönderiyorum

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.NMStrmServ1MSG(Sender: TComponent; const sFrom: String;
  strm: TStream);
var
  MyFStream : TFileStream;
begin
 { Memo1.lines.add(sFrom+' dan '+Inttostr(strm.size)+' boyutunda dosya geldi ');
    // Asagida dosyanin ne kadarinin ve yüzdesinin alindigini bir yazan kod var.
  Memo1.lines.add(Inttostr(NMStrm1.BytesTotal) + ' bayttan ' + Inttostr(NMStrm1.BytesRecvd)+' kadari alindi = % ' + FloatToStr(StrToFloat(IntToStr(NMStrm1.BytesRecvd))/StrtoFloat(IntTostr(NMStrm1.BytesTotal))*100));
    }   MyFStream := TFileStream.Create('c:\dfg.jpg',fmcreate);
    try
    MyFStream.CopyFrom(strm, strm.size);
    finally
    MyFStream.Free;
    end;
end;
client tarafı kodları. Dosyayı gönderen taraf

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  MyFStream : TFileStream;
begin
  NMStrm1.Host     := edit1.Text; // Server'in ip si yazılacak
  NMStrm1.FromName := 'xxx;
  MyFStream        := TFileStream.Create('c:\d.jpg',fmOpenRead);
  try
  NMStrm1.PostIt(MyFStream);
  finally
  MyFStream.Free;
  end;
end;
I love my car.
Blog Yaptık
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

cok saol arkadasım inceliyecegim insallah olur tek sorunumda bu zaten :) saolasın yardımların için iyi çalışmalar

malesef yazmıs oldugun kod çalışmadı ayrıca ben clientsocket ve serversocket kullanıyorum.

göruntu al butonuna basıyorum server goruntuyu olusturuyo o goruntuyu bana yollaması için remotefile komutu filan'da girdim malesef yollamadı... acaba başka bi çaresi mümkünmü bunun

tekrardan iyi çalşımalar
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Benim Bu projede kullandığım Normal ServerSocket ve ClientSocket değil NMStrmServ1MSG ve NMStrm1 bileşenleri ki bunlar Fasnet Sekmesinde.

Yukarıda verdiğim kod bu bileşenlerle ayrı iki exe yapılarak local network teki iki ayrı makina üzerinde denedi ve c:\d.jpg resim diğer makineye c:\dfg.jpg olarak alındı. Kodda bir problem yok. Bileşenlerin ip adresleri , port gibi özelliklerine bir bak connect olup olmadığına bir bak bir hata veriyorsa onuda yazarsan sorunu çözmeye çalışırız.
I love my car.
Blog Yaptık
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

cok saolsın dostum bi dahada deniyecegim ama bunları normal socketlere nasıl uyarlıcagım bilemiyorum acıkcası :) yardımların için çok saol
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

sorunum hala dewam etmektedir :( yardımlarnıza ihtiyacım var...