
Ben bol butonlu ve editli bir programile uğraşıyorum. Bu yüzden bu editlere girişleri TEdit(Components[no]).Text:='xxx'
olarak yapıyorum.
Components bilindiği üzre edit,buton,image gibi alanları kapsamakta. 1den 100e kadar editlerimiz ve butonlarımız var. Ve "no" yazan kısıma denk gelen sayılar şöyle 1den 100e kadar editler ve 101den 200 e kadar da butonlar. Buraya kadar herşey normal. Sorun şurda;
Ben bu 100 editten sonra bir edit eklediğimde, program bunu dizilimde 101.ci sıraya koyuyor ve doğal olarakta butonların rakamları kayıyor. yani 101 olan buton 102 oluyor. Bunu nasıl engellerim.
Bu sıranın farkına şöyle vardım;
Form'a sağ tıklayıp View as Text dediğimizde componentlerin numaraları ordaki dizilime göre yapılmakta.
Şimdi ben bir edit eklediğimde bunu 101.ci sıraya değilde en sona eklenmesini nasıl sağlarım.
Biraz karışık bir mevzu ama bilenlerin yardımlarını bekliyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Anlatamadıysam sorularınızla konuyu açmaya çalışırım.