İndex alanlarda integer şartmı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mhizar
Üye

İndex alanlarda integer şartmı?

Mesaj gönderen mhizar »

Arkadaşlar index tanımlarken (primary yada foreign key) alan tipinin integer olması ile char yada varchar olması arasında çok fark varmıdır.Yani indexten beklenen amaca ter düşermi char tipi?
Herkese hatasız kodlar.
Kullanıcı avatarı
ozkanagiral
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozkanagiral »

S.A
Şart değil ama bilgisayar sistemleri matematiği sever yani rakamlar daha çabuk işlem görür ve performans artışı olur bu konuda okuduğum bir makale vardı ve makalede bu konu roman tadında ele alınmıştı :D şimdi anımsadımda bir daha soranlara teknik kitaplar ve dini kitaplar dışında roman şiir vs. okumuyorum demiyeceğim roman okumuşum yahu :D :D
İyi Çalışmalar
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba ben char değilde ilişki alanları için varchar kullanıyorum. bi prıblem yaşamadım. ancak ben bu soruyu bu platformda olmasada sormuştum. integer yani sayısal değişkenler ilişki alanları için bitirim. tabi ben ilişki alanımda integer değilde özellikle varchar kullanmam gerektiği için kullanmıştım. sende kullanabilirsin. bence char ı unut varchar ı kullan char da tanımladığın kadar alan değeri vt de tutulur. varchar da işlediğin bilgi saklanır. boş kalan yerler vt de saklanmaz.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome