bir notbook ta interbase veritabanı (server) kurulu.
normalde ağa bağlı olduğu zaman prg mı acıyor.
ağdan yada yerel yoldan.
ancak ağ kablosunu çıkardığım zaman prg yerel den de çalışmıyor.
data yolunu txt dosyasında tutuyorum. yolu yerele göre değiştiriyorum.
yinede sorun çıkıyor.
başka notbookta aynı durumda sorun cıkmıyor. hem yerel de hem ağda calışıyor. ib server eternet kartı uyumsuzluğu olabilir mi
böyle bir sorunla hiç karşılaştınız mı ?
ib ağ bağlantısı sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
prg klasöründe datayeri.txt dosyası var. onun içinde
C:\PRO\DATA_FB\DATAPRO.GDB
şeklinde data yolunu tanıtıyorum. login formunda bunu datasate atıyor ve active yapıyorum.
normal de hiç sorun yok. ağda ise başına mesela 192.168.1.10: getiriyorum. o zamanda ağdan görüyor.
ben Fahrettin abinin IB server kurulum setup u ile hem client hem de server da ib kurulumunu yapıyorum.
dediğim gibi bir makine dışında hepsinde sorunsuz calışıyor. onda ağ kablosu takılı olmadığında çalışmıyor. yerel de bile.
C:\PRO\DATA_FB\DATAPRO.GDB
şeklinde data yolunu tanıtıyorum. login formunda bunu datasate atıyor ve active yapıyorum.
normal de hiç sorun yok. ağda ise başına mesela 192.168.1.10: getiriyorum. o zamanda ağdan görüyor.
ben Fahrettin abinin IB server kurulum setup u ile hem client hem de server da ib kurulumunu yapıyorum.
dediğim gibi bir makine dışında hepsinde sorunsuz calışıyor. onda ağ kablosu takılı olmadığında çalışmıyor. yerel de bile.
Bir dakika, yerelden DB yi bağlarken ne kullanıyorsun?
Eğer gene 192.168'li IP yi kullanıyorsan ethernet kablosunu çektiğinde bu ip geçersiz olacak ve doğal olarak bağlanamayacak. Zannedersem DB yolunu verirken yanlış yapıyorsun.
Onun yerine "localhost:C:\PRO\DATA_FB\DATAPRO.GDB" diyerek bağlanmaya çalışır mısın?
Eğer gene 192.168'li IP yi kullanıyorsan ethernet kablosunu çektiğinde bu ip geçersiz olacak ve doğal olarak bağlanamayacak. Zannedersem DB yolunu verirken yanlış yapıyorsun.
Onun yerine "localhost:C:\PRO\DATA_FB\DATAPRO.GDB" diyerek bağlanmaya çalışır mısın?