2 queryle master detail ve mode problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gercek_16
Üye

2 queryle master detail ve mode problemi

Mesaj gönderen gercek_16 »

master detail tabloda qurylerin ikisinide insert yada edit modundamı açmam gerekiyor, farklı olması mümkünmü ?

benim yapmak istediğim Kaydı iptal et dediğimde masterdaki kaydı silmesi
detaildeki keyıtlardan birinin içeriğini değiştirmesi, bunun için tablemi kullanmam gerekiyor. bunu yap dediğimde

Kod: Tümünü seç

query:dateset not in edit or insert mode. hatasını veriyor.
oysa ben queryi edit modunda açıp içindeki bir kaydı değiştirmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Veritabanı ne kullanıyorsun onu yazmamışsın.Bu çok önemli aslında.Firebirdde trigger var stored var primary key foring key ilişkisi var vs vs.Bana göre bunları ilk önce senin cevaplaman lazım.Mesela mastrdaki kaydı sildin detaili de silmek istiyorsan veya değiştirdin diyelim aynı şekilde detail tabloya yansımasını istiyorsan firebirdde trigger yazabilirsin yada foringkeyle bağlantı yapmışsan foringkey oluştururken cache ubdates di galiba cascade yaparsın dediğini yapmış olursun.Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

gercek_16
Üye

Mesaj gönderen gercek_16 »

paradox kullanıyorum.
masterdaki kaydı silmek detaildekini değiştirmek istiyorum.

Kod: Tümünü seç

QUERY2.edit;
  query1.insert;
  QUERY2emlak.AsString:=('kiralık ev');
  QUERY1.Delete; //aktif kaydı sil
yazdığım kod bu belkide kodlama da hata yapıyorum, bilmiyorum ama sonuçta bunu yapmam mümkünmü değilmi, bunu engelleyen kullandığım veritabanımı yoksa?
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba master kaydı silmek detail kaydı değiştirmek istiyorumdan kasıt nedir anlayamadım. detail tablo master tablonun hareket alanıdır. master kaydı silerseniz detail (hareketin) tablonun bir anlamı olmaz ki. yukarıda da söyledim detail tablo master tabloya bağlı çalışan ve referans ilişki alanı bulunan, buna göre de aktif kayıt bilgilerini listeler. diyelimki master kaydı sildiniz. detail tabloya bir değer aktarmanızın mantığını anlayamıyorum. yapmak istediğinizi daha açık yazarsanız. mutlaka yardımcı olunur diye düşünüyorum. kolay gelsin....
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome