Slm arakadaslar
AproComport1 bilesenini kullanarak comdan veri almaya calısıyorum
Aprocımport bileseninin ApdComPort1TriggerAvail eventine bu kodu yazdım ama veri alamadım
port acık buffer is empty diyor bu companentin kullanımında baska yapmam gereken bir ayar mı var acaba??
procedure TForm1.ApdComPort1TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
begin
Edit2.Text:=form1.ApdComPort1.GetChar;
Edit2.Text:=form1.Edit2.Text+form1.ApdComPort1.GetChar;
end;
Kolay gelsin
Apro kullan
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
öncelikle yazdığın koddaki birinci satır fazla
Edit2.Text:=Edit2.Text+form1.ApdComPort1.GetChar; yeterli.
ama senin yazdığın kodla da en az bir karakter okuman gerekiyor. bileşenin bağlantı ayalarını kontrol et, bağlantı hizi, veya parity bit veya stop bit doğrumu diye bak.
hatta şöyle test edebilirsin. eğer bilgisayarında 2 tane com portun varsa bunları aynı kabloyla bağla. com1 den com2 ye bilgi gönder. eğer ayaların doğruysa com 2 den gönderdiğini okuman gerekli.
kolay gelsin...
Edit2.Text:=Edit2.Text+form1.ApdComPort1.GetChar; yeterli.
ama senin yazdığın kodla da en az bir karakter okuman gerekiyor. bileşenin bağlantı ayalarını kontrol et, bağlantı hizi, veya parity bit veya stop bit doğrumu diye bak.
hatta şöyle test edebilirsin. eğer bilgisayarında 2 tane com portun varsa bunları aynı kabloyla bağla. com1 den com2 ye bilgi gönder. eğer ayaların doğruysa com 2 den gönderdiğini okuman gerekli.
kolay gelsin...
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
slm
companente sitemizden 3. pati bilesenlerinden ulasabilirsiniz
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... ofessional.
companente sitemizden 3. pati bilesenlerinden ulasabilirsiniz
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... ofessional.
- mustafaozdemir
- Üye
senin dinlediğin porta bilgi geldiğinde trigger avail çalışır ve o kodu işletir. en basitinden herhangi bir bilgi geldiğinde trigger avile e showmessage ile birşeyler yazdır. böylece portna bilgi gelip gelmediğin anlarsın. gelmiyorsa ya bağlantıda sorun vardır yada yazdığım gibi ayarlarında sorun vardır.
öğrenmek, zorlukları yenmektir.