Çeşitli çizim programlarındaki gibi frameler nasıl yapılır?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

Çeşitli çizim programlarındaki gibi frameler nasıl yapılır?

Mesaj gönderen cfyasar »

Ana formumun üstünde görünmesi gereken 2-3 pencerem var. Bunları önce normal form olarak oluşturdun ve stayontop ile gösteriyordum. Daha sonra bazı özellikler için açtığım formların boyutları büyük olursa bazı kısımları bunların altında kalıyor. Bu stayontop olan formlarımı frame e çevirmeyi düşünüyorum. Mesela photshopta sağ tafarta duran özellik pencereleri gibi durmasını istiyorum.
Oluşturacağım frameleri o şekilde herzaman ana formun üsütnde kalabilcek ve kullanıcı istediği gibi hareket ettirebilecek şekilde nasıl yapabilirim? Herkese hayırlı sabahlar....
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Kullanıcı avatarı
comfort
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen comfort »

Ne kadar tavsiye edilmesede senin işini MDI bir yapı görür bence.Yapman gereken anaformunun formstyle özelliğini fsMDIForm,diğer pencerelerinide fsMDIChild olarak değiştirmek.Bu yöntem senin işini tam anlamıyla görür.
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

Mesaj gönderen cfyasar »

mdi form benim işimi şu yönden görmüyor. formun sağında ve solunda treeview gibi bileşenler var. chlid olarak oluşturduğum formları bunların üstüne taşımamın imkanı yok. benim işimi frame görüyor ama onu da delphi helpte yazdığı gibi formun içinde nasıl yuvalayıp gösterebileceğimi bulamadım. help, actionmanager ve actionlist ile yapacaksın diyor ama daha çözemedim...
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Kullanıcı avatarı
comfort
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen comfort »

O zaman sana 3.party bileşen tavsiye edicem. Bir panel bileşeni ama frame gibi kullanabilyosun istersen minimize edip istersen kapatıyorsun veya üzrinden tutup sürükleyebilyosun. Torry.net te bulabilirsin umarım işini görür
Kolay gele........