Arkadaşlar Delphim 2005 Veritabanım Firebird 1,5 Firebrde yeniyim biraz ama şu hatadan hiçbirşey anlamadım.
Çalışıp duran programım hiç bir değişiklik yapmadığım halde çalışmaz oldu ve şu hatayı veriyor.Hata mesajları aşağıda
Sanırım databasein bozulduğunu filan söylüyor ama hiç bir şey yapmadım.Ne yapmam gerekir acaba?
1Mesaj=.Project 1.exe raised exception class EIBInterbase with message 'unavaliable database'
2.Mesaj=Exception EIBInterbaseError in Module Project1.exe at 000EAC5F .Unavaliable database.
Bu da IBExpertle açamadığım durumda çıkan mesaj
"Unsuccesful execution caused by an unavaliable resource unavaliable database"
Herkese kolay gelsin.
Firebird database unavailable hatası?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhaba;
Denetim masasında Server Manager var,servisi çalıştırman lazım.
iyi günler
Kod: Tümünü seç
Unavaliable database.
iyi günler
Yani bu hata Firebird Server kapalı diyemi.Ama ben onu kapatmadıysam kendi kendine nasıl kapanırki.Çok enteresan.Ama dediğinizi yaptım ve sorun çözüldü.Teşekkür ederim.Ama bu neden olmuş olabilir acaba.Yani kullanıcınında başına böyle bir şey gelebilir.Bu manageri kod ile delphinin içinden çalıştırabilirmiyiz.Teşekkürler.
Bu olay benim arasıra başıma gelir.
Ama bir gerçek var ki aşağıdaki güzel bir soru
.Bilmiyorum,yalnız cevabını ben de merak ediyorum.Bilen bir arkadaşımız cevap verir
iyi günler....
Ama bir gerçek var ki aşağıdaki güzel bir soru

Kod: Tümünü seç
Yani kullanıcınında başına böyle bir şey gelebilir.Bu manageri kod ile delphinin içinden çalıştırabilirmiyiz.
-
- Kıdemli Üye