thread yaratmak konusunda yardım edermısınız....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
i_zec
Üye

thread yaratmak konusunda yardım edermısınız....

Mesaj gönderen i_zec »

herkese kolay gelsin.Ben delphiye yeni başladım.Bi konu hakkında sizden yardım almak istiyorum.
Bir button click olayının altında sonsuz dongum var.Tabi bu butona tıklayınca doğal olarak program kitleniyor.Bu aşmak için thread oluşturmam gerektiğini düşünüyorum(başka yolu varsa onuda anlatabilrsinzi.Burada dongu içine Application.Proces... komutu işe yarıyor ama program isteklere tam olarak cvp veremiyor. ).Lakin sıkıntımda bu noktada başlıyor.Thread nasıl oluşturupbaşlatıp ve sonlandırcağımı bi türlü çözemedım.Ben bunu thread nesnesini kullanmadan kendi unitimin içinde yazmak istiyorum...
Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim...
Herkese iyi çalışmalar... :
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Sitedeki :ara arama bölümüne thread yazarak bir bak istersen. Epey örnek bulacaksın. Takıldığın yerde yardımcı oluruz.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Arama sonuçlarında TThread dışında thread oluşturma varmı bilmiyorum ama sizin aradığınız CreateThread apisi. Ki başlangıç için hiç tavsiye etmem. Oldukça kasar.
Application->ProcessMessages(); komutunu yeteri kadar kullanmamışsınızdır.
Muhtemelen program ondan kasıyordur. Yeteri kadardan kastım içi içe döngü vs. kullanıyorsanız iç döngülerde kasıntı yapıyor olabilir. Döngü içerisinde kendi yazdığınız fonksiyonlardan çağırıyorsanız ve o fonksiyon içerisinde de döngü varsa yine o noktada kasabilir. Her şey olabilir. Ama yetersiz olduğu kesin. Kodunuzu iş yükü açısından inceleyip işlemci zamanını uzun süre işgal eden kısımlara Application->ProcessMessages(); eklemeniz problemi düzeltir.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

ilgi gösteren herkese ve yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürler.Problemi halletim .ancak yeni bir sorunum var.Bunun içinde yardımcı olursanız sevinirim.
Birkaç formum var ve bir formdaki bir bilgiyi diğerinde kullanmam gerekiyor.ornegin unit3 de ki stringi unit1 de kullanmalıyım.Peki bunu nasıl yapcam?unit1 de uses kısmına 'unit3' ü ekledım ama olmadı?? Buna nasıl bir çözüm getireceğim ...Yardımcı olursanız sevinirm....
İyi Çalışmalar....