proğramda yapılan çalışmaların otomatik kayedilmesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
proğramda yapılan çalışmaların otomatik kayedilmesi
selam
herkese iyi çalışmalar diyerek sorumu sormak istiyorum sizlere şimdi biz bir proğram yaptık diyelim ve bu proğramımımızda ana form diye bir formumuz var şimdi olay şu yaptığımız ana form üzerindeki değişiklik hemen kaydolsun yani mesela diyelim ki biz anaformumumuzu maximize yaptık normalde açılırken Normal şeklinde açılıyor.neyse bu formumuzu maximize yaptığımız zaman proğramı kapatıp açtığımızda tekrar eski konumu olan normal şekilde değilde en son yaptığımız değişiklik şeklinde açılsın..herkese kolay gelsin .İyi çalışmalar
herkese iyi çalışmalar diyerek sorumu sormak istiyorum sizlere şimdi biz bir proğram yaptık diyelim ve bu proğramımımızda ana form diye bir formumuz var şimdi olay şu yaptığımız ana form üzerindeki değişiklik hemen kaydolsun yani mesela diyelim ki biz anaformumumuzu maximize yaptık normalde açılırken Normal şeklinde açılıyor.neyse bu formumuzu maximize yaptığımız zaman proğramı kapatıp açtığımızda tekrar eski konumu olan normal şekilde değilde en son yaptığımız değişiklik şeklinde açılsın..herkese kolay gelsin .İyi çalışmalar
Bu değerleri ini dosyasından yada registryden hatta standart text dosyasından yada bir tablodan kontrol edebilirsin.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
- kadirkurtoglu
- Üye
Ben şöyle yapıyorum.Bu tür değişiklikleri visible false olan bir memoya yazdırıyorum.ve aynı anda da bu memonun içeriğini programla aynı dizin içindeki bir text dosyaya(Bunun uzantısını istediğin gibi ver) yazdırıyorum.Sonra program her açıldığında bu memo içini o text dosyadan dolduruyorum ve programın açlışına da Anaformla ilgili parametreleri bu memonun lineslerinden yada tex bilgi varsa textinden almasını söylüyorum.Yada bir table açıp bu özellikler için bir field açarsın.Bu değişiklikler olduğunda o table edit moda geçer ve ayar parametrelerini ilgili fielde yazdırısınTabii dbeditler visible false.Giriştede formun rengini,vb her türlü parametresini buradan aldırırsın.Kolay gelsin.
bu gibi işlemlerde kesinlikle jedi yi kullanmanı öneririm. burda senn cok fazla bişey yapmana gerek kelmıyor. 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
-
- Üye
jedi
jedide bunu hangi component/componentler yapıyor yada bu işi yapan componentlerin genel bir adı varmı ?