ADOQuery acaba bilgileri hafizaya mi aliyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikra
Üye

ADOQuery acaba bilgileri hafizaya mi aliyor?

Mesaj gönderen ikra »

esselamu aleyküm cemaat-i müslimin...

hocalarim abilerim ablalarim...

cok ilginc bir durum ile karsi karsiyayim :-)

bir adet program yazmaya calisiyorum. program mysql db ye baglaniyor ve adoquery ile islem yaptiriyorum. umarim buraya kadar tamam dir...

program bir kac bilgisayarda calisacak. multiuser dedikleri bu olsa gerek :-) bir adet ana makina var ve üzerinde MYSQL server calisiyor... tüm Ado bilesenleri buraya baglaniyor ve bilgileri buradan cekiyorlar...

iki programinda calistigini düsünün... programlar dan biri ile islem gerceklestirdiginizde ( örn. isci eklediniz veya sildiniz ) ikinci programa bu yansimiyor. Close Open gibi bir islem yaptirmak gerekiyor ki, yapilan degisiklikler programa yansisin...

programlardan biri ile degisiklik yapildiginda bu degisikliklerin ayni anda diger programlara yansimasi icin ne yapmam gerekir... aklima gelen ilk sey socket ler ile islem yaptirmak oldu fakat bu oldukca uzun bir is. farkli bir yöntem ile bunu giderme imkanim var mi? ve eger socket ile yapilmasi mecburi ise bana ne tür bir islem önerirsiniz...
simdi diyeceksiniz ki, zaten socket ile bir fikrin var ama akil akil dan üstün dür... fikirleriniz benimkinden uygun olabilir...

simdi den tesekkür ediyorum...
Allah razi olsun...
kıdemsiz üye
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

@İkra benimde bu konuda ADO&Mysql denemem oldu fakat başarılı olamadım. Bu mutiuser bağlantıyı kesen bug var. Başka komponentleri kullan zeos gibi daha rahat edersin. Ben şunu öğrendim Bilinen veritabanını bilinen komponentle yapacaksın.IB ve FB de IBX kullanacaksın. MSSql ve Acsess de ADO, Mysql için zeos,dbexpress kullanıp ustaların sözünü dinleyip fazla başını ağrıtmayacaksın..... :duvar: Yoksa yandaki vatandaşın yaptıklarını yaparsın.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Firebird kullanırsan kayıt olduğun zaman bir ibevent tetikler ve diğer clientlar da yenileme yapılmasını sağlayabilirsin.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

Mesaj altindaki imzamda da görüldügü gibi FIREBIRD ü hala cözebilmis degilim :) onun icin bildigim yoldan gidiyorum. hani en kestirme yol bildigin yol dur hesabi... dbexpress directional hatasi verdigi icin kullanamiyorum. raporlama ile uyumsuz oluyor. onun icin degistirip ado kullanmaya basladim. zeos u hic denemedim. zeos free mi eger evet ise indirebilecegim bi adres verebilirmisiniz. Delphi7 icin olmali...

ikinci bir sorun ise, projeyi epey ilerlettim simdi silbastan mi yapacagiz :) ve zeos kullandigim zaman db de olan degisiklikler aninda diger client lara yansiyacak mi?

ilgileriniz icin tesekkür ederim...
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

Zeos u buldum sükürler olsun. ve de kurdum simdi onunla bir deneyeyim...

zeos kullandigim zaman db de olan degisiklikler aninda diger client lara yansiyacak mi? Bu sorum hala gecerli :-)
kıdemsiz üye
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

@ikra sanırım client-server anlamında soruyorsan evet. Serverde event olayı mysqlde var mı onu bilmiyorum.