Arkadaşlar FB 1.5 ile oluşturduğum ve içinde verilerinde olduğu bir veri tabanım var, bu güne kadar hiç bir sorunu yoktu ama FB Release Notes v.200.02 Initial Alpha sürümünü kurdum ve işte sorun.
Bu hata mesajı ib expert ile çalışırken geldi önce sonra Home Ofisim deki ikinci makina ile ağdan client uygulamadan geldi, başka programlarımda kulandığım ve yine FB 1.5 ile oluşturduğum başka veritabanlarını da açtım acaba sürüm farklılığındanmı diye ama onlarda bir hata vermedi ve aynen çalışıyorlar, hatayı veren veri tabanı sayfa uzunluğu hatası yada yukarıdaki gibi sayfa tipi hatası diyor ama öyle bir şey yok yada ben göremiyorum.Firebird 2.0 beta
Release Notes v.200.02 Initial Alpha
SQL Text:
-----------------------------------------------------------------------
select A.RDB$CONSTRAINT_NAME,
A.RDB$CONSTRAINT_TYPE,
A.RDB$RELATION_NAME,
C.RDB$TRIGGER_SOURCE
from RDB$RELATION_CONSTRAINTS A, RDB$CHECK_CONSTRAINTS B, RDB$TRIGGERS C
where (A.RDB$CONSTRAINT_TYPE = 'CHECK') and
(A.RDB$CONSTRAINT_NAME = B.RDB$CONSTRAINT_NAME) and
(B.RDB$TRIGGER_NAME = C.RDB$TRIGGER_NAME) and
ERROR Message:
------------------------------------------------------------------
Unsuccessful execution caused by a system error that precludes
successful execution of subsequent statements.
database file appears corrupt ().
wrong page type.
page 0 is of wrong type (expected 5, found 1).
Eğer diğer veritabanlarımda da aynı hatayı vermiş olsaydı FB 1.5 sürüme dönücektim ama diğerlerinde yok ayrıca ağdaki makinadan ve ana makinadan hata mesajını veren VT ye veri girişi yapabiliyorum yinede.
http://sourceforge.net/tracker/?group_i ... aid=221960
Bu linkte de
Project: Bugs: Trackers
Classic Wrong Page Type Error
Konulu FB nin proje gelişimini vs. takip edebiliyorum burayı biliyorsunuzdur, orada da arama yaptım gelen sayfalarda anladığım kadarı ile index yada domainlerdeki bir bozulmadan yapabilir

Önerilerinizi bekliyorum bu arada ben konu üzerinde çalışmaya devam ediyorum sonucu buraya yazarım...
Date: 2001-03-05 13:22
Sender: jlprado
Logged In: YES
user_id=133889
Mr Robocop,
Do you know how can I stop the garbage colection thread
withou recompiling FB?
Thanks
İyi Çalışmalar.