merhaba,
mbaxp adında bir activex var ve delphi ile mükemmel uyumlu çalışıyor.
bir de modpro var ama o biraz uğraştırıyor bunların ikisi de paralı bileşenler ben bunlarla uygulama yaptım isterseniz sizinle paylaşırım.
Ben de bu işe para harcamadan çözmeye uğraşıyorum.
selam quasi,
sana ikinci kez yazıyorum meğerse hemşehriymişiz. Neyse, modbus ile ilgili (ModbusTCP) master ve slave componentler var elimde TCP işini görecekse yardımcı olurum. Ayrıca modbus ile ne yapmak istediğini açıklarsan belki daha fazla yardımcı olabilirim.
eğer modbus sistemini sürekli master request slave response şeklinde kullanacak iseniz(ki %90 öyledir) seri port üzerinden paketleri çözerek iletişebilirsiniz. paket yapısı cihazların manuellerinde verilidir. eğer modbus rtu ise peket [slave adres(16bit)-function-data-CRC-Silent time] şeklindedir.
bence cihazın tüm manuellerini indirip inceleyin veya üretici ile görüşüp bu dökümanları elde edin.
sevgili mege
yaklaşık 6 aydır modbus ile uğraşıyorum. Pekçok proje yaptım. Bu projelerin hepsi MODBUS serial idi. Yaptığım işlerden bir tanesi bir 3 PLC ve bir enerji analizöründen oluşan sistemin datalarını toplayan program yazmaktı. Bu konudaki sıkıntım şu bu işleri yaparken modbus poll, isax gibi activexler kullandım. Ama biliyorsun ki bunlar paralı bileşenler. Şimdi yapmak istediğim şey comport bileşenlerinden biriyle (tpapro, cport v.b.) bu işi nasıl beceririm onu bulmak. Senin Cport ile ilgili verdiğin örnek kodu gördüm bende Cport un bir eski versiyonu var ama bir türlü bileşeni yükleyemedim eksik dosya var sanırım.
Bu konuda görüşlerin nelerdir bana yardımcı olabilir misin?