mrb arkadaşlar. ya ben delphi ye yeni başladım ve bir program yazmaya çalışıyorum şu anda. takıldığım bir kaç nokta vardı.
birincisi;paradox ta type bölümünü tanımlarken hem virgüllü sayıları hemde matematik işlemi yapılabilcek sayıları nasıl tanımlayabilirim longint i falan denedim onlarda virgüllü sayıları kabul etmiyo.
ikincisi;satıştaki taksit olayını nasıl yapabilirim. mesela o ay taksidini getirmeyenleri falan nasıl belirleyebilirim.
üçüncüsü;biten programın exe sini nasıl elde edebilirim.
umarım soruları tam anlatabilmişimdir.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
taksit olayı ve paradox vt sinde Decimal alan..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- melekmiyim
- Üye
- İletişim:
taksit olayı ve paradox vt sinde Decimal alan..
En son melekmiyim tarafından 07 Tem 2005 11:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Forum kurallarını okumanızı rica ediyorum imzamda var başlığı konunuza uygun olarak uyarlayınız.
Kolay Gelsin...
Forum kurallarını okumanızı rica ediyorum imzamda var başlığı konunuza uygun olarak uyarlayınız.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Type Seçmesinden Number yap.
Diğer sorularında ise Algoritma ön plana çıkar. Bir kağıt kalem al yapacaklarını bir güzel dök ardından da şartlarını kriterlerini oluştur.
Sonra adım adım kodla
Kolay Gelsin...
Diğer sorularında ise Algoritma ön plana çıkar. Bir kağıt kalem al yapacaklarını bir güzel dök ardından da şartlarını kriterlerini oluştur.
Sonra adım adım kodla
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.