Arkadaslar bir musterideki interbase veritabanı elektrik kesilmesi sonucunda bozulmus durumda. Daha once bir baska musteride bir defa daha olan bu hadisede Interbase Console'dan validate ile problemi cozebilmistik. Fakat bu seferki olmuyor ve validate islemi sirasinda
"Database file appears corrupt() bad checksum checksum error on database page 4027" seklinde bir mesaj veriyor.. http://www.officerecovery.com/interbase/ adresinden bir baska recovery programi indirdim fakat o da recovery islemi sirasinda kendisine has bir hata veriyor ve program kiriliyor....
Bu konuda tecrubesi olan var mi acaba... Alternatif basarili kurtarma araclari var mi yoksa tek alternatif soşğuk su mu?
Valla Fahrettin bey bende yaşadım aynı sorunu ve çözemedim. İnterbase elektrik kesintilerine çok hassas o yüzden şiddetle UPS tavsiyesi var şirketin. Bende epey tırmaladım ama sonuç alamadım. Birde İnterbase klasörü altında bir ibconfig dosyası var (For windows için söylüyorum) O dosyayı herhangi bir edit programı ile açın. İlk satırdaki
(#V4_LOCK_MEM_SIZE 98304 ) 98304 değerini
198304 yapın. Büyük datalarda hafıza sorununu, kilitlenmeleri ve varitabanı bozulması sorunlarını çözüyor muş... Test imkanım olmadı ama
test eden arkadaşlarımdan sorunu çözdüğünü duydum. Ib nin dökümanlarında da bahsediyor zaten...
Sevgiler...
teşekkürler... tabi bu oneri anladigim kadari ile onceden alinabilecek bir tedbir. Bundan sonraki interbase kurulumlarımı bu şekilde yaparım en azindan.....
Peki harddiskte hasar varmı ? Bizzat tecrübeyle sabittirki bazen elektrik gidip gelmelerinde harddisk hasar görebiliyo. Belki dosyanın bulunduğu sektörlerden biri okunmayınca böyle bir hata çıkıyordur. Özel programlarla dosya başka bir ortama koplayalanıp orda recovery işlemler yapılırsa belki faydası olur.
kolay gelsin...
Birde lck dosyasını silmeyi dene. en son benimde başıma gelmişti. Ben abartıp FB yi uninstall ettim ve ilgili her dosyayı sildim sonra tekrar baktım sadece en son kayıt gitmişti
birde abi reklam yapiim hemen. Yedek programı abi an garantisi o. benyazmıştım ya hani görev zamanlıyorsun o saat gelince yedek alıyo. istenirse CD yede yazıyo
Problemi halledersen bilgi verirsen sevinirim. Aklıma gelen bu.birşeyler bulur yada duyarsam yazarım buraya gene
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
ilginiz için teşekkürler...
Makinada bilinen bir disk sorunu yok. Müşterinin 3 ay önce aldigi bir yedek var oradan geri donerek aradaki kayıtları tekrar girecek 600 civari kayittan 150 civari gitti ve kagit uzerinde bilgiler var zaten... IBAdmin'i filan indirim onunla validate denemem de sonuc vermedi.
Database'i bana e-mail atmisti musteri ben kendi makinamda bu kurtarma calismalarini denedigim icin lck dosyasini silmek bir care olmaz herhalde... Tabi yedek konusu gercekten onemli. Sybase projelerinde yazdigim bir stored procedure'u o projeye kopyaladim mi al sana yedek sistemi datbase eventleri ile peryodik yedegini database kendi icinde aliyor... Ama interbase'de malum oyle bir sey yok. Ya kendimiz yazicaz... Ya da boyle bir yedekleme componenti yazan biri al dayıoglu kullan sunu diyecek.... karsiliginda da mesela bana serverinda yer ver gbi barter teklif edecek ki bu sorunu halledelim....
Gdb Dosyasının aynasını çıkarıyor sürekli. Yani devamlı bir yedek alıyor. dosyanın uzantısını kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bunu Recep arkadaşımız bulmuş bana söyledi bende faydalı olur diye size yazayım istedim. Ordaki 1 rakamı tek yedek alınacağını ifade ediyor. yani aynı komutun devamında ikinci bir ayna database daha oluşturabiliyorsunuz.
fahretin abi aklıma takılan bi soru var bu konuda
bu shadow belli aralıklarla yedek olarak tum db yimi yedekliyor
bunun restoresi (herhangi bi aksi durumda) nasıl yapılacak
daha dogrusu ne ise yarar bu shadow
saolun varolun
Ben tabi henuz denemedim ama sair bey'in aynasini cikartiyor ile demesinden anladigim database'in birebir kopyasini cikariyor. Yani database tarafinda saglam olarak islenen her transaction o kopyaya da uyarlaniyor. Ve umulur ki database'iniz bir sekilde bozuldugunda ayna olan saglam kaliyor. Siz de sadece bi rename ve kopyalama ile bu aynayi database olarak kullanmaya devam ediyorsunuz....
evet denedim. bu kodun calistirilmasindan sonra verilen dosya ismi ile database'in bir kopyası olusuyor. Ve o kopyayi istediginiz an bir databae olarak kullanma imkanınız var. Tek yapılacak ismini degistirmek...
Hocam bu mirror. Yani birebir ve online kopya. Yani asil database'e bir insert mi yaptin. x milisaniye sonra mirror olana da insert yapiliyor. Saniyor ve umuyorum ki commit olabilen transactionlar üzerinden yapildigi icin de bu tür elektrik kesilmesi sirasindaki bozulmalardan etkilenmeyecektir.