Arkadaşlar DBgridde bir sütunun genişliğ databasede ayrılan alanına bağlı olarak fazla.Tüm formu kaplıyor.Ben onu kebndim daraltıyorum.Exeyi derliyorum.Buraya kadar tamam.Çalıştırıyorum programı.Normal ama bir kaç kez çalıştıktan sonra bir bakıyorum ki sütun gene orijinal genişliğine ulaşmış.Bunu nasıl engelleyebilirim.Yani databasedeki alan boyutu ne olursa olsun dbgrid sütun genişliği benim ayarladığım boyutta kalacak.Değişmeyecek.Teşekkürler.Kolay gelsin.
DBGrid in Columns Editor'ünden istediğin alanları ekleyip genişliklerini de istediğin gibi ayarlarsan programı çalıştırdığında da düzenlediğin gibi gelir
Recep Abi Teşekkürler.Ama zaten öyle yapıyorum.Bu enteresan bi durum.Çözemedim vesselam.Ben dediğiniz gibi ayarlıyorum.Ancak programı derliyorum.Program bir kaç kez çalıştıktan sonra genişleme yapıyor.İnanması czor amntıksız bi durum ama bu böyle.Teşekkür ederim.
O formun On Activate kısmında sütün genişliklerini yeniden ayarla. Böylece form her geldiğinde yeniden düzenlenmiş olur. Ve böylece genişlemez heralde. Bi dene istersen.
merhaba varsayılan değerleri kod yazarak yap. ben öyle yapıyorum. bu işlemi form un oncreate olayına yaz form açılışında gridin başlık uzunlukları senin yazdığın şekilde gelir. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome