Arkadaşlar fast report ile otomatik rapor yapan bir unit hazırlamak istiyorum. Tek bir takıldığım nokta var o da şu:
rapora ait tfrxdbdataset lerimi runtime da oluşturuyorum ve name özelliğini string olarak veriyorum. birde "datasource" özelliğine değer atamam lazım. Ben hangi tfrxdbdataset'ime hangi formdaki hangi datasource'u atayacağımı database te tutmak istiyorum.
Ancak aşağıda göründüğü gibi
"SiparisSonucForm.dsqSiparisSonuc" stringini database de raporlar tablomda tutmak istiyorum ve TfrxDBDataset nesneme aktarırken tdatasource olarak aktarmak istiyorum. Nasıl dönüşüm sağlayabilirim?
Kodum şu :
-------------------------
with TfrxDBDataset.Create(RaporForm) do
begin
Name := 'frdsSiparisSonuc';
DataSource := SiparisSonucForm.dsqSiparisSonuc;
end;
------------------------------
String Değişkeni TDatasource Olarak Göstermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- osmantaskiran
- Üye
- İletişim:
mehaba ,
gibi yapabilirsin.
iyi çalışmalar.
Kod: Tümünü seç
with TfrxDBDataset.Create(RaporForm) do
begin
Name := 'frdsSiparisSonuc';
DataSource := TDataSource(FindComponent(Query1.FieldByName('dbdeki_datasourceadi').asstring));
end;
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
- osmantaskiran
- Üye
- İletişim:
cevabın için teşekkürler ama o kodu daha önce denedim. Ayrıca şuan için query'den alanı bile göstermiyorum kod simple olsun diye.manuel el ile tırnak içinde yazıyorum. datasource'um rapor formumdan başka bir formda.
Örnek: "SiparisForm.dsSiparisRapor" farklı bir formda olduğu için aşağıdaki 2 ayrı koduda denedim yemedi.
1.) DataSource:= TDatasource(Tform('SiparisSonucForm').FindComponent('dsSiparisRapor'));
2.) DataSource:= (('SiparisSonucForm') as TForm).(FindComponent('dsSiparisRapor') as TDataSource);
Nasıl Çözerim?
Örnek: "SiparisForm.dsSiparisRapor" farklı bir formda olduğu için aşağıdaki 2 ayrı koduda denedim yemedi.
1.) DataSource:= TDatasource(Tform('SiparisSonucForm').FindComponent('dsSiparisRapor'));
2.) DataSource:= (('SiparisSonucForm') as TForm).(FindComponent('dsSiparisRapor') as TDataSource);
Nasıl Çözerim?