merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin ;
Ben fastreport 3 denemeye başladım,raporumda bakiye diye bir değişken
tanımladım.
bu değişkene masterdata'nın onbeforeprint event'ında işlem yaptırmak istiyorum.
örnek olarak bakiye := bakiye + [frxdataset1."miktarrapor".text];
ancak hata veriyor nerde eksiğim var acaba
fastreport da değişken kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sayin FAOsoft ;
artık arama her zaman birinci önceliğimiz bende bahsi geçen bir konunun sorulmasını sevmiyorum.Sizin makalelerinizide hemde hepsini inceledim elinize sağlık.Ancak değişken tanımlamayı değinmişsiniz ama kullanım örneklerini bulamadım.
ben değişken sizinde anlattığınız gibi çok kolay tanımladım ama o değişken üzerinde işlem yaptıramadım.
özellikle benim yapmak istediğim masterbandda datasetten gelen değeri bu tanımladığım değişken üzerine onbeforeprint olayında toplatabilmek.
Nerde eksiğim var arama yaptım defalarca emin olabilirsiniz çünkü burda takıldım kaldım.Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
artık arama her zaman birinci önceliğimiz bende bahsi geçen bir konunun sorulmasını sevmiyorum.Sizin makalelerinizide hemde hepsini inceledim elinize sağlık.Ancak değişken tanımlamayı değinmişsiniz ama kullanım örneklerini bulamadım.
ben değişken sizinde anlattığınız gibi çok kolay tanımladım ama o değişken üzerinde işlem yaptıramadım.
özellikle benim yapmak istediğim masterbandda datasetten gelen değeri bu tanımladığım değişken üzerine onbeforeprint olayında toplatabilmek.
Nerde eksiğim var arama yaptım defalarca emin olabilirsiniz çünkü burda takıldım kaldım.Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
arkadaşım burada viewtopic.php?t=9825&highlight= senin istediğinin benzeri var. bi bak çözemezsen yardımcı olurum
sayin FAOsoft çok teşekkürler ;
başlğında script olduğu için bir o topici incelememiştim fastreportla ilgili
entrerasan tam aradığımda ordaymış meğer
çok sağolun ancak.
Ben sorunumu ordaki uzun metotla çözebildim diğer set komutyla denediğimde runtime anında sözdizimi hatası verip frxclass unitinde kırılıyor bir kaç format değişikliğiyle denedim ama olmadı.
Tekrar ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
başlğında script olduğu için bir o topici incelememiştim fastreportla ilgili
entrerasan tam aradığımda ordaymış meğer

Ben sorunumu ordaki uzun metotla çözebildim diğer set komutyla denediğimde runtime anında sözdizimi hatası verip frxclass unitinde kırılıyor bir kaç format değişikliğiyle denedim ama olmadı.
Tekrar ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.