Adoquery ile kayıtlar hızlı bir şekilde nasıl açılır?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
yazicih
Üye

Adoquery ile kayıtlar hızlı bir şekilde nasıl açılır?

Mesaj gönderen yazicih »

S.A
Sql Servera adoquery ile bağlanıyorum. Bazı kayıtlar güncellendikten sonra ADOQuery ile tabloyu yeniden açmam gerekiyor. Ama her açışımda yaklaşık 60000 kayıt olduğu için yavaş açılıyor. Adoquery ile kayıtlarımı hızlı bir şekilde nasıl açabilirim.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Aslında bu yavaşlık kayıtları gridde göstermekten kaynaklanıyor sanırım. cxgridde gridmode özelliğini false yaparak halletmiştim bu sorunu. dxdbgridde gridmode a karşılık gelen özelliği bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

AdoQuery'de bu özellik var mı bilmiyorum ama şunu bir deneyin, bir ihtimal işlem hızlanabilir.
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Şunu deneyiniz, belki hızlanabilir:

Kod: Tümünü seç

<TDataSet>.DisableControls;
try
  <TDataSet>.Close;
  <TDataSet>.Open; 
finally
  <TDataSet>.EnableControls;
end;
"DisableControls" komutu, "DataSet"in bağlı olduğu görsel nesnelerin (sizin durumunuzda grid) güncellenmesini engeller. "EnableControls" yapınca grid güncellenecektir.

dx'de GridMode yerine sanırım SmartRefresh veya ona benzer birşeyler vardı ancak net hatırlayamıyorum.

Kolay gelsin.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Disablecontrol enablecontrol yapıyorum zaten. Sorun da burda enablecontrol yaparken çok bekliyor.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

edgoloadallrecords u false yapınca hızlanıyor.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

60000 kayıdın hepsi ile kullanıcının ilgilendiğini zannetmiyorum.Bunun yerine kullanıcıya gereken kayıtları kısım kısım çekin.En mantıklısı bu.Çünkü ado 60000 kayıdın hepsini ram a alıyor.Eğer görev yöneticisini açıp bakarsan programının aşırı bir ram kullanımı olduğunu göreceksin.