Selamlar.Fastreport triali yeni indirdim ve inceliyorum.
Yapmak istediğim birşey var.Kullanıcı satır ve sütun sayısını girecek.Daha sonra fastreportta satır ve sütun sayısına göre sayfa bölümlenmiş olacak.bi nevi etiket yerlerini gösterecek.
ve olursa Bir etiket için eklenen bileşenleri diğer etiketlere de ekleyeceğim.
bunu fastreportta nasıl yapabilirim?
Teşekkürler.
Fastreportta satır sütun bölme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
procedure frxReport1OnStartReport(Sender: TfrxComponent);
begin
end;
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
sayfada on kayıt yani 10 satır gösterir.
sutunda colums özelliğinden ayarlanıyor
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
Var
Say:Double;
begin
if <Line>=11 then
Engine.NewPage;
End;
Raporu göstermeden önce:
Kod içerisindeki isimleri değiştirmeniz gerekebilir. Yalnız bu kodda bir problem var. MasterData yüksekliğini (Sayfa.Height - Sayfa.TopMargin - Sayfa.BottomMargin) / 10 değerine eşitlememe rağmen sayfaya sadece 9 adet etiket koyuyor. Sanırım unuttuğum bir margin daha var. Onu da siz bulursunuz artık 
Kolay gelsin.
//FR 3.03 + D6
var
Sayfa: TfrxReportPage;
begin
Sayfa := TfrxReportPage(frxReport1.FindObject('Page1'));
Sayfa.Columns := 3; //3 kolon
TfrxMasterData(frxReport1.FindObject('MasterData1')).Height :=
(Sayfa.Height - Sayfa.TopMargin - Sayfa.BottomMargin) / 10; //10 satır
frxReport1.ShowReport;
end;

Kolay gelsin.
Hepinize teşekkür ederim.Kodları deneyeceğim.
Satır sütunu ayarladık diyelim.İlk hücredeki bileşenleri nasıl diğerlernie kopyalayabilirim.Kolay bir yöntem var mı?
Husonetin dediği gibi onstartpagede kod yazmayı düşünüyorum şu an.Orda yeni bileşenler oluşturup özelliklerini diğerlerine göre ayarlamayı düşünüyorum.ama zor olacak gibi.biraz matematiksel işlem gerekecek sanırım.
Bileşen oluşturma fastreportta delphideki gibi mi yapılıyor.Eklenen bileşenleri fastreportta nasıl bulacağım?
ayrıca design bölümündeki istemediğim kısayolları çıkarabilmem mümkün mü?
Teşekkürler.
Satır sütunu ayarladık diyelim.İlk hücredeki bileşenleri nasıl diğerlernie kopyalayabilirim.Kolay bir yöntem var mı?
Husonetin dediği gibi onstartpagede kod yazmayı düşünüyorum şu an.Orda yeni bileşenler oluşturup özelliklerini diğerlerine göre ayarlamayı düşünüyorum.ama zor olacak gibi.biraz matematiksel işlem gerekecek sanırım.
Bileşen oluşturma fastreportta delphideki gibi mi yapılıyor.Eklenen bileşenleri fastreportta nasıl bulacağım?
ayrıca design bölümündeki istemediğim kısayolları çıkarabilmem mümkün mü?
Teşekkürler.
Bir MemoryTable kullanıp kaç tane etiket basacaksanız o kadar satır ekleyiniz. Ben TkbmMemTable kullandım. Aşağıdaki kod 100 tane etiket eklemek için:
Raporda bir MasterView bandı oluşturup DataSet olarak MemoryTable'ı gösteriniz. Bandın içerisine basacağınız nesneleri koyunuz. Gerisini FR halledecektir.
Bileşen bulmak için frxReport1.FindObject komutunu kullanabilirsiniz. Önceki mesajımda yazdığım kodda geçiyor, oradan inceleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
var
d: Integer;
begin
kbmMemTable1.Close;
kbmMemTable1.Open;
d := 0;
while d < 100 do
begin
kbmMemTable1.AppendRecord([d]);
Inc(d);
end;
end;
Bileşen bulmak için frxReport1.FindObject komutunu kullanabilirsiniz. Önceki mesajımda yazdığım kodda geçiyor, oradan inceleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.