bir formdan diğerine bilgi aktarma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
yusuf
Üye

bir formdan diğerine bilgi aktarma

Mesaj gönderen yusuf »

ugur kardeş verdiğin bilgi için teşekkür ederim. bir yardım daha rica edicem senden istediğim olayı başka şekilde nasıl yapabilirim bir fikir verirmisin bana.

benim iki adet formum var. biri asıl formum bu formun üzerinde
20,30 edit var bunlardan iki bölümde ayrı ayrı düzenleyen ve onaylayan yetkililerin yetkili ad,yetkili soyadı,unvanı bölümleri var.

diğer formda ise yetkili lerin adlar soyatları , ünvanları var. bu formdan seçtiğim yetkilinin bilgileri asıl formuma aktarılsın istiyorum.
En son yusuf tarafından 25 Tem 2005 12:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Uğur1982
Üye

Mesaj gönderen Uğur1982 »

merhaba;

Yanlış anlamadıysam,bir fomdan diğerine veri aktarmak istiyorsun;

Kod: Tümünü seç

Form1.Edit1.Text:=Form2.Edit1.Text;
Form2 deki Edit1 deki bilgiyi ,Form1 deki Edit1 'e atar.Mantık hepsinde bu..

Ayrıca Mesaj başlığını konuya uygun düzeltirsen iyi olur,kilitlenebilir.Çünkü bu formun kuralları var.Bizde suça alet olmayalım. :wink:

+ birde soruyu şahsa değilde forma sorarsan daha çok verim alırsın,çünkü benden kat kat daha iyi bilenler var... :wink:

iyi günler...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Lütfen mesajınızı editleyip konu başlığını sorunuza uygun bir cümle yazar mısınız? :evil:
yusuf
Üye

dbgrid den editlere aktarma

Mesaj gönderen yusuf »

arkadaşlar benim formumda 20 - 30 adet başlıklı editim var.
birde alt bölümde. yetkililer diye bir bölüm var. yetkili adı,yetkili soyadı,unvanı. bu bölümde kendi içinde düzenleyen ve onaylayan yetkili buralar zaman zaman değişiyor. düzenleyen yada onaylayan kişiler değişebiliyor.
bunun için ikinci bir form yaptım dbgrid li içerisinde yetkili adı,yetkili soyadı, ünvanı diye. birinci forma düğme koydum düğmeye tıkladığımda ikinci form açılıyor. ve ben dbgrid içerisinden istediğim yetkiliye tıkladığımda onun bilgileri birinci farmdaki ilgili yerlere gelmesini istiyorum
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

dbgridin bağlı olduğu dataseti kullanarak alabilirsiniz. Mesela Query kulanıyorsanız eğer gride tıklandığında şöyle bir kod yazabilirsiniz:

Kod: Tümünü seç

Form2.Edit1.Text := Query1.FieldByName('YetkiliAdi').AsString;
gibi..
yusuf
Üye

hata

Mesaj gönderen yusuf »

tamam istediğim yaptığım kod bu fakat birinci kayıttan sonra hata veriyor.
şimdi tam şöyle anlatayım size.
2 adet formum var. birinci form giriş formu ikinci form yetkililer formu
birinci formumdaki edit ler şöyle tc kimlik,adı,soyadı vs alt bölümde düzenleyen yetkilinin adı,soyadı,unvanı. Onaylayan bölümünde adı,soyadı,unvanı. ikinci formumda ise yetkili adı,soyadı,unvanı var.
ben giriş formunda düzenleyen yetkili kenarına düğme koydum tıkladığımda ikinci form açılıyor ben gridden seçtiğim yetkiliyi bilgileriyle giris formuna aktarıyorum diger yanda yetkili bölümünede aynı şeyi uyguladım aynı form açılıyor ben oradan yetkiliyi seçiyorum. fakat sorun şu ikinci kayıttan sonra hata veriyor hata şu (Couldn't perform the edit because another user changed the record) sonra bu kayıtı silmeden çalışmıyor proğram tekrar kaydete bastığımda ise şu hatayı veriyor ( Key Violation [TCX][MyODBC]Duplicate entry '0'for key '1' ) hatası veriyor.
bu hatayı neden veriyor lütfen yardım edin. :( :oops:
Uğur1982
Üye

Mesaj gönderen Uğur1982 »