delphide explorer sayfasini gizleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
_yILDIZLAR

delphide explorer sayfasini gizleme

Mesaj gönderen _yILDIZLAR »

merhaba arkadaslar ben simdi delphi5 de bir program yazdim ve internet tabanli iste <meta http://domaiismi//adres.txt>> bu sekilde yonlenior ve hostumdaki txt icine yazi yazior butonada bagladim ama butona her tiklamamda expolrer sayfasi acilior bu explorer sayfasini nasil gizleyebilirim kod yada orenk verecek olursaniz cok makbule gecer simdiden tskler
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
_yILDIZLAR

mege ustadim oraya baktim fakat bulamadim ya tek istedigim sey simdi kodlari butona bagladim ve butona tiklayinca explorer sayfasi acilior o explorer sayfasini nasil gizlerim simdiden tsk ler
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

Mesaj gönderen webaytek »

iexplore açmasına neden olan kodu gönderin - yardımcı olmaya çalışiim
_yILDIZLAR

shellexecute(handle,'open','C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE','c:\adres1.html',nil,SW_SHOWNORMAL);

kod bu arkadaslar bende butıona bagladim bunu vede butona tikayinca acilior explorer yani acilmadan gizli calismasini istiyorum nasil yaparim bunu?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yapmak istediğin sadece HTML yi çekmek ise bunun başka yolları var. Indy kullanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

SW_SHOWNORMAL
yerine
SW_hide yazarsan sorun kalamayacaktır
_yILDIZLAR

ya ben delphi 5 kullaniorum vede html saytasini gizleme kodu lazim ok arka planda calsacak yani
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

kod ezberimde değil ama SW_shownormal yerine başka bişey yazman gerekiyo. makinamda delphi kurulu değil. bi kontrol et. o kodu dos ekranını gösterip gizlerken kullanıyorduk.
Kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

e tamam ya işte allah allah

Kod: Tümünü seç

shellexecute(handle,'open','C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE',' c:\',nil,SW_hide);
1-IExplore penceresi gizlemek için ayrı bi kod yok
2-bu kodun delphinin sürümüyle de ilgisi yok
3-sadece dos & windows penceresi değil buraya açılacak dosya olarak beni koysan beni bile gizler :-D
4-denemeden yorum yaptım - ama deneyince de yorumumu değiştirmeme gerek kalmadı - sonuc : kocaman bir "1" yani pencere gizleniyor :-D Kolay gelsin
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

ewet @webaytek bende bunu söylemeye çalışmıştım.
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

@ASE kardeşim sürtüşme olmasın diye söölüyorum : Ben zaten senin sözün üzerine diil
html saytasini gizleme kodu lazim
lafı üzerine @_yILDIZLAR söölemiştim. - Allah kolaylık versin. Daha bol yardımlar dilerim :-D