Binary formatta kayıt yada encyrpt/decyrpt nasıl yapılır?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Binary formatta kayıt yada encyrpt/decyrpt nasıl yapılır?
Arkadaşlar çok kullanıcılı bir programım var.Kullanıcıların programda yaptıkları işleri bir memoya yazdırıp bu memoyuda bir text dosyasına yazdırıyorum.Yani bir nevi log dosyası tutuyorum.X kullnıcısı şu zaman şunu yaptı gibi.Eğer aktif kullanıcı ADMIN ise şifre sorarak bir menü ile bu log dosyasını bir memoya yükleyerek diğer kullanıcıların ne yaptıklarını öğrenme imkanı sunuyorum.Yani sadece bunu ADMIN kullanıcısı görebiliyor.Ancak diğer kullanıcılar yada herhangi birisi bu text dosyasını not defteri ile açıp ulaşabilir.Ben bunu engellemek için kayıt yaparken anlamsız karakterler veya cümleler şeklinde kaydetmeliyim.Yüklerkende tekrar anlamlı karakterlere çevirerek yüklemeliyim.Yani kişi not defteri ile açsa bile bir şey anlamayacak. Bunun için forumda arama yaptım.Bazı encyrpt/decyrpt fonksiyonları buldum.Ama kullanamadım.Bunu nasıl yapıcaz bir küçük örnek kodla gösterebilirmisiniz?Yada binary formatta kayıt yapabilirmiyiz.Yani ihtiyacım olan şey öyle güçlü şifreleme algoritması falan değil.Sadece text doyası notepad ile açılınca bir şey anlaşılmasın.Yardım edecek herkese teşekkür ederim.Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye