İyi günler arkadaşlar Fb de olusturmus oldugum tablo ma insert ve edit ile kayıt giriyorum , Bunları post ve commit yapmıyorum ..
Buraya kadar her sey istedigim gibi calısıyor fakat programdan cıkmadan aynı kayıt ları bir daha yapmak istedigimde sistem PK_KEY de haklı olarak hata veriyor . bu Sonradan girilen kayıtların iptali için bir yol varmı .
Yada böyle bir sey iyapmak için nasıl bir metod kullanabilirim.
SQL yazıp EOF a kadar teker teker silmek dogru calısmıyor....
FB de ki tabloma girilen bilgileri iptal etmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
s.a.
siz commit yapmıyor olabilirsiniz. ama eğer transaction autocommit seçili ise program kapanırken yaptığınız değişiklikleri commit etmeye çalışır.
rollback yapmayı deneyin.
kolay gelsin
siz commit yapmıyor olabilirsiniz. ama eğer transaction autocommit seçili ise program kapanırken yaptığınız değişiklikleri commit etmeye çalışır.
rollback yapmayı deneyin.
kolay gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Cevap ınız için tesekkur ederim roolback yapsamda , degişmiyecek cunku programdan cıkmadan tekrar aynı kayıtları girmeye calısıyorum boyle bir sey yapmamım da sebebi
string grid ,yerine dbgridler le calısırsam yapmak istediklerimi daha kolay elde edebiliyorum . o yuzden degerlerimi gecici bir table yazdırıyorum ,fakat dedigim gibi programdan cıkmadan tekrar sorguyu calıstırdıgımda ,hata alıyorum .
string grid ,yerine dbgridler le calısırsam yapmak istediklerimi daha kolay elde edebiliyorum . o yuzden degerlerimi gecici bir table yazdırıyorum ,fakat dedigim gibi programdan cıkmadan tekrar sorguyu calıstırdıgımda ,hata alıyorum .