interbase recovery

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Fahrettin bey.
Elektrik kesintilerinden etkilenmemek için "Ibtransaction1.commitretaining" komutunu dataset in afterpost ve after delete özelliklerine yazıyor musunuz bilmiyorum ama bu komut doğrudan diske yazıyor post olayından hemen sonra.. Bu yüzden de elektrik kesintilerinde data bozulmaları yaşamıyorsunuz. Bi deneyin. Ben bu güne kadar hiç etkilenmedim kesintilerden bu komut sayesinde.
Sevgiler...
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Database Workbench programının "Database Validation & Repair" özelliğini kullanabilirsiniz. Bende daha önce başarılı bir şekilde işe yaradı.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Malesef Ibtransaction1.commitretaining komutunu deneme sansim yok cunku interbase componentlerini kullanmıyorum. TTable ve TQuery tarzindan infopower bileşenlerinden inherit edilmiş kendi componentlerimizi kullanıyorum.
Database Workbech'in trial surumunu indirip denemedim ama malesef olmadi. Zaten o musteri kayitlari tekrar girmeye basladi. Ben daha sonraki muhtemeln sorunlarda ise yaramasi acisindan denedim ama malesef...

ilginiz icin tesekkur ederim....