Merhaba.
SQL Server 2000 kullanıyorum.
Server'daki bir projenin client'larda da çalışmasını istiyorum.
Server'da SQL bağlantı kodları bir DAT dosyasının içerisinden okunuyor.
Client makinada projenin yüklü olduğu klasöre ağ sürücüsüne bağlan diyerek bağlanıyorum.
Projeyi çalıştırırken " Invalid filename " diye bir hata alıyorum ama proje çalışıyor.
Projeye girdikten sonra SQL'e bağlantı kurarken kullandığım ADOConnection nesnesinin şifrelerini sormaya başlıyor ve SQL server yok. Erişim engellendi gibi hatalar alıyorum.
Server makinede ise böyle bir sorun yok.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
İyi çalışmalar.
SQL Server ile Server/Client İlişkisi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: SQL Server ile Server/Client İlişkisi
Anladigim kadar serverde DAT icinde baglanti icin gerekenler var. Ama Connect ayni makinede oldugundan IP ye veya Hosname e gerek yok, Client baglantiyi gerceklestirebilmesi icin, Serverin IP Adresini veya ismini bilmesi Lazim, Srever deki DAti CLient te okutunca Client kendi icerisinde Baglanti kuracagi Dosyayi ariyor.
yani Serverde connection.provider := 'Localhost:\data.ado' iken clientte böyle bir dosya yok. clientte calistirirken
connection.provider := 'ServerinAdi:\data.ado' ; olarak dene
yada DAT dosyasinin icinde provider icn ne verildigini buraya yaz.
yani Serverde connection.provider := 'Localhost:\data.ado' iken clientte böyle bir dosya yok. clientte calistirirken
connection.provider := 'ServerinAdi:\data.ado' ; olarak dene
yada DAT dosyasinin icinde provider icn ne verildigini buraya yaz.
vipaydin yazdı:Merhaba.
SQL Server 2000 kullanıyorum.
Server'daki bir projenin client'larda da çalışmasını istiyorum.
Server'da SQL bağlantı kodları bir DAT dosyasının içerisinden okunuyor.
Client makinada projenin yüklü olduğu klasöre ağ sürücüsüne bağlan diyerek bağlanıyorum.
Projeyi çalıştırırken " Invalid filename " diye bir hata alıyorum ama proje çalışıyor.
Projeye girdikten sonra SQL'e bağlantı kurarken kullandığım ADOConnection nesnesinin şifrelerini sormaya başlıyor ve SQL server yok. Erişim engellendi gibi hatalar alıyorum.
Server makinede ise böyle bir sorun yok.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
İyi çalışmalar.