ib expert ile basit bir veri tabanı oluşturuyorum. (FAOSoftun makalesi ile) yeni bir application yaratıyorum. data module ekleyip içine bir tane ibdatabase, 1 tane ib transaction ve 1 tane ibdataset ekliyorum. ibdatabase oluşturduğum database i iliştiriyorum. ayarlarını yapıtorum. bağlantı başarılı diyor. transaction a da ibdatabase i iliştiriyorum. metin bektaş ın hazırladığı makaleye göre ibdataset i ayarlamaya çalışıyorum ama olmuyor. datase editorde table ismi hiç gelmiyor. Select SQL e girip kod yazarken table çıkmıyor. formdaki bütün örnekleri deniyorum ama hala sonuç alamadım. hata nerde olabilir? veritanabı firebird 1.5 ve çalışıyor..
IBDatasetin Database ve Transaction ayarları doğruysa;
Yapılmamış tek şey Datasetin SelectSQL property'sine tıklayarak ilgili tabloyu seçmek ve active=true yapmak.
Bağlantılar yanlışsa zaten SelectSQL property'sinde tablo isimleri gelmez...
Dataset i active yapmaya çalışıyorum "empty query" hatası veriyor. Select Sql ile komut yazacam ama orda da table görünmüyor. Database ve transaction ayarlarında hata görünmüyor.
bu seneki seminerlerin 4.sünün aynısını yapıyorum. yine veritabanına bağlanabilmiş değilim. sanırım firebird veya delphi kurulumunda sorun var onları tekrar kuracam. yine başaramazsam haftasonu format atacam gibi görünüyor
datamodule eklediğim ibtransaction ve ibdataset in object inspector de görülen databasename kısımlarına ibdatabase1 i ilişikilendirmeme rağmen databasename yazısı kırmızı yazıyor. ibdatabase e bağladığım dosyayla bağlantıyı test ediyorum başarlı diyor. ibdataset ve ibtransaction da database yazısı neden kırmızı olur ki?