tek tabloda farklı veriler tutmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sga
Üye

tek tabloda farklı veriler tutmak

Mesaj gönderen sga »

merhaba
benim gelen ve giden malzemeler için ayrı iki formda ayrı iki veri girişim ve dbgridlerim var.ben sorgularken kolay olsun diye bular için tek tablo kullandım.ama şimdide birine veri girdimmi diğerinde o kadar boşluk oluşuyor.bunu halletmenin yolu var mı? yoksa yeniden tabloları mı ayıracağım tablodada birsürü veri vardı.lütfen yardım edin :cry:
sga
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Re: tek tabloda farklı veriler tutmak

Mesaj gönderen miskin »

sga yazdı:merhaba
benim gelen ve giden malzemeler için ayrı iki formda ayrı iki veri girişim ve dbgridlerim var.ben sorgularken kolay olsun diye bular için tek tablo kullandım.ama şimdide birine veri girdimmi diğerinde o kadar boşluk oluşuyor.bunu halletmenin yolu var mı? yoksa yeniden tabloları mı ayıracağım tablodada birsürü veri vardı.lütfen yardım edin :cry:
Simdi sen gelen malzmeler ve giden malzemeler icin te tablo mu kullaniyorsun veri tabaninda? eger öyle yapiyorsan veri tabanini bastan yazman lazim? degilse soruyu biraz daha acman lazim.
Kullanıcı avatarı
sga
Üye

Mesaj gönderen sga »

yani yeniden vt oluşturup yeniden gireceğim verileri demi?
sga
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Mesaj gönderen miskin »

sga yazdı:yani yeniden vt oluşturup yeniden gireceğim verileri demi?
Sorunu hala anlamis degilim, malzemeTablosu, gelenlerTablosu, CikanlarTablosu olmasi lazim eger RDBMS ise veri tabanin
Kullanıcı avatarı
sga
Üye

Mesaj gönderen sga »

aslında ayrı ayrı gelen malzemeler giden malzemeler diye iki tablo yapmam gerekiyordu.ama ben bunları tek tabloda yaptım verilerime birşey olmadan bunları ayıramaz mıyım?
sga
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Slm;

Gidenler için yeni bir tablo oluşturacaksın.

Küçük bir programcıkla İlk tablodaki giden verilerini yeni tabloya aktaracaksın. Sonra ilk tabloyu gelen yapıp fazla Field ları temizleyeceksin. Normal şartlar altında fazla uzun sürmeyecek bir işlem.
Kullanıcı avatarı
sga
Üye

Mesaj gönderen sga »

teşekkür ederim ama başka şekilde hallettim :D
sga
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Bence nasıl hallettiğnide yazmalısın.Başkalarınada lazım olabilir.
Kullanıcı avatarı
sga
Üye

Mesaj gönderen sga »

database mi açtım gidenlere ait alanları silip gelenler olarak farklı kaydettim,sonra kaydetmeden kapatıp yeniden açtım bu seferde gelenlere ait olan alanları silip gidenler olarak farklı kaydettim.böylece verilerim kaybolmadan iki tabloya sahip olmuş oldum :)
sga
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bu işi iki tabloda tutabileceğin gibi süreklilik olsun diye yani bir ürünün giriş çıkışının tek sql-sorgusunda gösterilebilmesi için ortak alanlar belirlenip GirCik diye bir alana giriş ise 1 veya 'G' çıkış ise 2 veya 'Ç' koyup bilgileri birbirinden ayırabilirsin.. Burada sayısal alan kullanmak avantajlı görülebilir. Ayrıca GirCik 0 ise olanlara da devirler diyebilirsin :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!