ALINAN FARKIN AYNI SIRADA YAZDIRILMASI
ALINAN FARKIN AYNI SIRADA YAZDIRILMASI
TABLE1 ADINDA VE VERILERI
ADI UCRET ONGORU FARK
ISMAIL 5 6
OSMAN 7 9
TABLE SONUNA KADAR BAKTIRIP FARK HANESINE NASIL YAZDIRABILIRIM .TŞKR EDERİM
ADI UCRET ONGORU FARK
ISMAIL 5 6
OSMAN 7 9
TABLE SONUNA KADAR BAKTIRIP FARK HANESINE NASIL YAZDIRABILIRIM .TŞKR EDERİM
soruyu biraz daha acik sorarsaniz daha iyi olur. Zira ne yapılmak istendigi sorudan anlasilamiyor. En iyi tahminim tablodaki ucret ile ongoru alanlarinin farkini fark alanina yazdirmak istiyor olabilirsiniz. Eger ihtiyaciniz bu ise bunu update ile yapabilirsiniz.
Kolay gelsin...
Kod: Tümünü seç
update TABLE1 set FARK=UCRET-ONGORU
TUM TABLE UPDATE MI OLUR
query.close;
query.sql.clear;
query.sql.add('update bakim.db set sonuc=ucret-ongoru');
query.post;
query.next;
bir dongu içine almam gerekmez mı?
query.sql.clear;
query.sql.add('update bakim.db set sonuc=ucret-ongoru');
query.post;
query.next;
bir dongu içine almam gerekmez mı?
Merhaba,
hocam büyük harflerle yazmayalım, hem başlığı hem de konuyu. Forum kurallarını ve mesaj atmadan önce okuyunuz isimli başlıkları okumadıysan lütfen oku.
Soruna gelince :
* update için döngü kurmana gerek yok, herhangi bir şart belirtmemişsen tüm tablo için çalışır.
* Query.post ve Query.Next satırlarına gerek yok onları sil yerine Query1.ExecSQL yaz.
* insert,update gibi kayıt döndürmeyen sql cümlelerinde ExecSql, Select gibi kayıt döndüren sql cümleleri için Open kullanmalısın.
* Sitede veritabanı bölümünde SQL ile ilgili bir makale var. Okuman faydalı olabilir.
Kolay gelsin.
hocam büyük harflerle yazmayalım, hem başlığı hem de konuyu. Forum kurallarını ve mesaj atmadan önce okuyunuz isimli başlıkları okumadıysan lütfen oku.
Soruna gelince :
* update için döngü kurmana gerek yok, herhangi bir şart belirtmemişsen tüm tablo için çalışır.
* Query.post ve Query.Next satırlarına gerek yok onları sil yerine Query1.ExecSQL yaz.
* insert,update gibi kayıt döndürmeyen sql cümlelerinde ExecSql, Select gibi kayıt döndüren sql cümleleri için Open kullanmalısın.
* Sitede veritabanı bölümünde SQL ile ilgili bir makale var. Okuman faydalı olabilir.
Kolay gelsin.
table da ayar gerekiyor mu?
query5.close;
query5.SQL.clear;
query5.SQL.add('update bakim1.db set sonuc=mik-ongoru');
Query5.ExecSQL;
şeklinde yazdım ama guncelleme yapmadı table da ayar yapmam gerekıyor mu?
query5.SQL.clear;
query5.SQL.add('update bakim1.db set sonuc=mik-ongoru');
Query5.ExecSQL;
şeklinde yazdım ama guncelleme yapmadı table da ayar yapmam gerekıyor mu?
kodunuzun sonuna tekrardan
yazın muhtemelen sorunu çözecektir
Kod: Tümünü seç
Query.Close;
Query.SQL.Clear;
Query.SQL.Add('SELECT * FROM TABLO');
Query.Open;
"İlmin anası sormaktır"
nasıl yapabilirim
table içine yazıyorum ongoru degerlerını hemen yenılememıyor butona basınca yapıyor
Nasıl yani?table içine yazıyorum ongoru degerlerını hemen yenılememıyor butona basınca yapıyor

Nerede

Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/