Print ederken alttan bir santim yazılmıyor?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Print ederken alttan bir santim yazılmıyor?
Selamlar.Sayfayı print ederken alttan bir santimlik bölüm yazılmıyor.Ve soldan da küçük bir kısım.Sayfanın bottommargini 0, leftmargini 0 .Neden yazmasın ki?
Hangi rapor bileşenini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben bitirmiş olduğum bir projede fastreport'u kullanmıştım yazıcı olarak da panasonic KXP 1250. Çıktı alırken ilk sayfada bir iki isim kayıyordu (kaymaktan kastım hiç yazılmıyor). Diğer sayfalarda ise bu sayılar artıyordu şahsen yazıcı ayarlarından kaynaklandığını zannetim ama bir türlü ben işin içinden çıkamadım yanlız mürekkep püskürtmeli yazıcılarda hiç sorun olmuyor.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba,
Eskiden elite tipi dediğimiz yani nokta vuruşlu yazıcıda genelde yapabilir.
Eğer kullandığınız yazıcı nokta vuruşlu ise üzerinde tuşlar ile yazıcının kendi setup ayarını düzeltmelisin, Ayrıca nokta vuruşludan başka bir programdan çıktı almayı dene. Eğer sebep kesin olarak bu ise yazıcının üzerinden manuel setup ayarlamalısın.
Saygılarımla,
Eskiden elite tipi dediğimiz yani nokta vuruşlu yazıcıda genelde yapabilir.
Eğer kullandığınız yazıcı nokta vuruşlu ise üzerinde tuşlar ile yazıcının kendi setup ayarını düzeltmelisin, Ayrıca nokta vuruşludan başka bir programdan çıktı almayı dene. Eğer sebep kesin olarak bu ise yazıcının üzerinden manuel setup ayarlamalısın.
Saygılarımla,
merhaba
nokta vuruşlu yazıcılarda sayfa boyu normal a4ten kısadır.
ve bu değerler yazıcının kendi hafızasındadır. kağıdın sonu geliyor da ondan yazmıyor diye bir düşünceye kapılman bence yanlış. zira ben öyle bi ayarlamıştım ki: kağıt bittikten sonra alttaki ruloya bile yazıyordu.
yazıcılara parametre gönderen programcıklar var. ayrıca manuel olarak da yapabilirsin ayarları. (yazıcı üzerindeki bir kaç tuş ile oluyor
)
panasonic, star, oki, kyocera, gibi popüler markalar için gerekli ayar programları bende mevcut. internetten de kolayca bulabilirsin.
kolay gelsin
nokta vuruşlu yazıcılarda sayfa boyu normal a4ten kısadır.
ve bu değerler yazıcının kendi hafızasındadır. kağıdın sonu geliyor da ondan yazmıyor diye bir düşünceye kapılman bence yanlış. zira ben öyle bi ayarlamıştım ki: kağıt bittikten sonra alttaki ruloya bile yazıyordu.

yazıcılara parametre gönderen programcıklar var. ayrıca manuel olarak da yapabilirsin ayarları. (yazıcı üzerindeki bir kaç tuş ile oluyor

panasonic, star, oki, kyocera, gibi popüler markalar için gerekli ayar programları bende mevcut. internetten de kolayca bulabilirsin.
kolay gelsin
-
- Kıdemli Üye
Injet yazıcılarsa 0 boşluklu yazdıramazsın.Hatta word de bu tür bi yazdırma işlemi denesen 'Belge Yazdırılabilir Alanın Dışına Çıkmış Devam Etmek İstiyor Musunuz?' Diye bir ileti ile karşılaşırsın.En güzeli kenarlardan 1 er santim boşluk bırakman.Hem çıktı güzel olur hem de yazıcılarda sorun yaşamazsın.
sayın Ali Erdoğan'ın fikrine katılıyorum ama bazen istisna durumlar oluşuyor. örneğin programınızla fatura bastırmak istiyorsunuz. ben öyle faturalar gördüm ki matbaacı genel toplam yerini kağıdın en altında bi yere koymuş. alttan bir santim bile boşluk yok. e böyle durumlarda mecburen oraya yazdırılmalı haliyle de sorun aynı boyutu ile devam ediyor.
eğer ki arkadaş herhangi bir rapor yazdırıyorsa bottommargin'i arttırsın olay çözülür.
kolay gelsin.
eğer ki arkadaş herhangi bir rapor yazdırıyorsa bottommargin'i arttırsın olay çözülür.
kolay gelsin.