arkadaşlar ben main menü oluşturmak için toolbar2000 -tpx i kullanmak istiyorum. toolbar2000 i kuruyorum ama indirdiğim tbx-2_0-small adlı bileşeni compile ederken bir çok error veriyor.
[Error] TBX.pas(122): Undeclared identifier: 'TTBPopupPositionRec
[Error] TBX.pas(121): Method 'GetPopupPosition' not found in base class
[Error] TBX.pas(178): Cannot override a static method'
gibi hatalar devam ediyor. yardımcı olursanız çok sevinecem teşekkürler.
Not: kopyalanması gereken 3 dosyayı kopyalayıp öyle kurdum toolbar 2000 i.
tpx in library pathını mı yanlış giriyorum! bütün klasörleri ekledim.
İlk önce toolbar2000'i delphiden kaldır. http://www.rmklever.com/delphitbx.html adresine girince sağda Custom Patch diye bi link var ordaki dosyayı indirdikten sonra. tb2k ile başlayan dosyaları toolbar2000'in source klasörüne tbx ile başlayanlarıda tbx'in klasörüne kopyalayıp uzantıları bat olanları çalıştırıp tekrar yükle.
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar
tam tbx den vazgeçmiştim ki cavabınız geldi anlattığınız şekilde başarıyla kurdum çok teşekkürler. ben bu bileşeni main menü oluşturmak içiin kullanacağım ama hangi kontrolle yapacam bunu. main menü ye benzer birşey bulamadım. Bu bileşende tavsiye ettiğiniz başka kontroller varmı? teşekkürler..
Forma bir tbxdock ve tbxdockun içinede tbxtoolbar koyup tbxtoolbarın MenuBar özelliğini True yapınca MainMenu oluyor.Ondan sonra tbxtoolbar'a çift tıklayıp içini dolduruyorsun.
Fakat MDI için direk destek gelmiyor forma bir tanede tbxmdihandler koyup toolbar özelliğinede istediğin toolbarı ataman lazım.
kolay gelsin
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar
bileşeni kurdum ama bu sefer compile ederken vermiş olduğu hataları kontrolleri kullanıp çalıştırdığımda veriyor. demo programı çalıştırıyorum ondada veriyor.
selam
kardeş şimdi companent kurulum farklı şekillerde kurulabilir.
Onun için siz daha önce companent kurlum yaptınız mı.Bence bir şeyleri atlıyosunuz.Gözünüzden kaçan bir şeyler.Kolay gelsin
selam selman kardeş
inanmıycaksın belki ama sabah kalktığımdan beri tbx i kurmaya çalışıyorum. forumdaki componetlerle ilgili her şeyi okuyup denedim, olmadı. az önce ne yaptım bilmiyorum ama kurmayı başardım. bu component daha çok başımı ağırtacak anlaşılan. dün firebird konusunda korkulacak gibi değil demişsiniz, umarım öyledir. çok teşekkürler..
Selam
Gerçek kardeş Tbx kurlumunu başarabildiğiniz için tbrederim sizi.Gerçekten azmin elinden bir şey kurtulmuyor.Ha Firebird olayına gelince gerçekten az bir emekle çok rahat öğrenebileceğiniz bir Veritabanı bende ilk etapta çok korkuyordum firebirdden sonra baktımki hiç Korkulacak gib değil Kolay gelsin.