Merhaba Arkadaşlar aynı şeyi veri tqbqnı kısmında sordumgerçi ama delphi bileşeni olduğundan buda sormamın daha doğru olacağını düşünüyorum. sitedeki konulara baktım AdoQuery ile örnekler var ama ben SQL Query bileşeni kullanıyorum söyle bir örnek için:
var
ilk_tarih : string;
son_tarih: string;
begin
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.SQL.Clear;
AdoQuery1.SQL.Add('select * from table');
AdoQuery1.SQL.Add('where field_name between :fld_ilk_tarih and :fld_son_tarih');
AdoQuery1.Parameters.ParamByName('fld_ilk_tarih').Value := StrToDate(ilk_tarih);
AdoQuery1.Paremeters.ParamByName('fld_son_tarih').Value := StrToDate(son_tarih);
AdoQuery1.Open;
end;
SQL Query bileşeninde parametrs özelliği yok bu şekilde nasıl parametre girebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim
query bileşeni içinde sorgular
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
query bileşeni içinde sorgular
Başarı; Her zaman daha iyisini yapmak için gösterilen çabadır.
Selamlar,
Query1.ParamByName('Parametreniz').AsString
gibi yani FiledByName gibi kullanın.
Kolay Gelsin
Query1.ParamByName('Parametreniz').AsString
gibi yani FiledByName gibi kullanın.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
-
- Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Aslında prepare metodu sorgunun bir kere hazırlanması için vardır. Sorguda SQL cümlesinin değişmediği noktalarda aşağıdaki şekilde prepare kullanımı vardır.
şeklindedir. Yanlış bilgilendirme olmasın
Not: Her SQL Cümlesinde Prepare kullanımı sürekli performansın düşük olmasını sağlar. Bunada dikkat edelim....
Saygılarımla,
Aslında prepare metodu sorgunun bir kere hazırlanması için vardır. Sorguda SQL cümlesinin değişmediği noktalarda aşağıdaki şekilde prepare kullanımı vardır.
Kod: Tümünü seç
Query1.Close;
if not Query1.Prepared then
Query1.Prepare;
Query1.Open;

Not: Her SQL Cümlesinde Prepare kullanımı sürekli performansın düşük olmasını sağlar. Bunada dikkat edelim....
Saygılarımla,