Quantumgrid master / detail ( detail bilgisi almak )
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Quantumgrid master / detail ( detail bilgisi almak )
selamu aleyküm...
arkadaslar quantumgrid ile master / detail bir tablo olusturdum. üzerine cift tikladigimda master in ID bilgisini alabiliyorum fakat detail tablosundaki ID bilgisini alamiyorum...
normalinde ondblclik olayina columnname.editvalue yazarak column da ki bilgiyi alabiliyorum fakat detail kisminda bos geri dönüyor. manuel olarak denedim focusedindex gibilerinden ama nafile. focusedindex olarak -1 degerini döndürüyor... detail tablodan istedigim cell in bilgisini nasil alabilirim?
selam ve dua ile...
arkadaslar quantumgrid ile master / detail bir tablo olusturdum. üzerine cift tikladigimda master in ID bilgisini alabiliyorum fakat detail tablosundaki ID bilgisini alamiyorum...
normalinde ondblclik olayina columnname.editvalue yazarak column da ki bilgiyi alabiliyorum fakat detail kisminda bos geri dönüyor. manuel olarak denedim focusedindex gibilerinden ama nafile. focusedindex olarak -1 degerini döndürüyor... detail tablodan istedigim cell in bilgisini nasil alabilirim?
selam ve dua ile...
kıdemsiz üye
Bir Master'in birden fazla detayi olabilir.
Diyelim iki Query'in var: qrymaster, qryDetail.
iki de DataSource: dsMaster, dsDetail.
iki de Grid: gdMaster, gdDetail.
dsMaster.DataSet:= qryMaster;
gdMaster.Datasource := dsMaster;
dsDetail.DataSet := qryMaster;
gdDetail.DataSource := dsDetail;
Bzu arada senin icin EntwicklerForum.de iyi de öneririm.
Diyelim iki Query'in var: qrymaster, qryDetail.
iki de DataSource: dsMaster, dsDetail.
iki de Grid: gdMaster, gdDetail.
dsMaster.DataSet:= qryMaster;
gdMaster.Datasource := dsMaster;
dsDetail.DataSet := qryMaster;
gdDetail.DataSource := dsDetail;
Bzu arada senin icin EntwicklerForum.de iyi de öneririm.
En son miskin tarafından 10 Ağu 2005 01:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
miskin
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek

hocam tek bir quantumgrid de iki adet view var. üstteki master alttaki ise detail. ayni tree gibi ayiliyor yanindaki + isaretine tikladiginda. eger master olana dblclick uygularsam ID yi alabiliyorum ama detail e dblclick uyguladigimda bos string dönüyor. oysaki kolon dolu. hatta FocusedIndex ini aldigim zaman -1 gönderiyor. yani focus u bile tanimiyor.
benim istegim ise, master tablodaki gibi detail tablodaki veriyi de dblclick ile alabilmek...
benim istegim ise, master tablodaki gibi detail tablodaki veriyi de dblclick ile alabilmek...
kıdemsiz üye
bir ravdevu defteri yapmam gerekiyor ve bu randevu defterinde haftalik görünüm olmali. birinci query ile DISTINCT yaparak haftanin günlerini 1 defa alip master tabloya aktariyorum. detail tabloda ise o tarihe uygun olan tüm randevulari listeliyorum. simdi randevularin üzerine tiklandiginda bi pencere acilmali ve bu pencere icerisinde o randevularin detaylari bulunmali. simdi ben pencereyi acipta bu bilgilere ulasabilmem icin details tablosuna bir onclick olayi eklemeliyim... sorun bu...
kıdemsiz üye
detailin ondbl clik olayına çifttıklandığında ilgili bilgileri queryden al.
meseal detay bilgiler ibq_detay içerisinde olduğunu farzedelim.
bu şekilde view dan değil de queryden sonucu alabilirsin. Aslında denemedim ama olması gerekir.
kolay gelsin.
meseal detay bilgiler ibq_detay içerisinde olduğunu farzedelim.
Kod: Tümünü seç
detay_id:=ibq_detaydetay_id.asinteger;
kolay gelsin.
- DarkEternal
- Üye