arkadaşlar resmi açıp onu tif dosyası olarak kaydediyorum ama boyut çok büyük
ne yapabiliriz....
Dosyayı tif kaydediyorum ama boyut çok fazla
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dosyayı tif kaydediyorum ama boyut çok fazla
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
-
- Kıdemli Üye
arkadaşlar söle elimden scanner den taranmış 4000x3000 dosyalar var ve boyutu 80 kb lik tif dosyaları ben bunları image nesnesinde bmp ye çevirip gösteriyorum sonrada kullanıcıdan aldığım kodinatlarla bunları parçalıyorum her parçaladığım dosya yaklaşık olarak...1000x1000 oluyor ve boyutuda 4 mb oluyor...ne yaparız bu duruma sizce
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
TIF boyutu
Selam,
Tif dosyaları aslında çok gelişmiş resim dosyalarıdır. Birden fazla layer, birden fazla resim, birden fazla sıkıştırma algoritması, MAC ve PC desteği, değişik renk uzaylarını desteklemesi gibi bir sürü özelliği vardır. Senin asıl sorunun, resmi kaydederken uncompressed kaydetmen. Bu yüzden de 1000 * 1000 * PixelFormat + Header kadar yer tutuyor. Kısaca TIF'in desteklediği bir sıkıştırma algoritması ile kaydetmen gerekiyor. Eğer resimler sadece siyah ve beyaz (lineart) ise o zaman sana tavsiyem RLE veya LWZ (yanlış hatırlıyor olabilirim) kullanman. Eğer renkli resimler ise LWZ (bu aslında aynı zamanda ZIP'e denk geliyor) kullanman.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Tif dosyaları aslında çok gelişmiş resim dosyalarıdır. Birden fazla layer, birden fazla resim, birden fazla sıkıştırma algoritması, MAC ve PC desteği, değişik renk uzaylarını desteklemesi gibi bir sürü özelliği vardır. Senin asıl sorunun, resmi kaydederken uncompressed kaydetmen. Bu yüzden de 1000 * 1000 * PixelFormat + Header kadar yer tutuyor. Kısaca TIF'in desteklediği bir sıkıştırma algoritması ile kaydetmen gerekiyor. Eğer resimler sadece siyah ve beyaz (lineart) ise o zaman sana tavsiyem RLE veya LWZ (yanlış hatırlıyor olabilirim) kullanman. Eğer renkli resimler ise LWZ (bu aslında aynı zamanda ZIP'e denk geliyor) kullanman.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
TIF formatı bildiğim kadarı ile şu an Adobe firmasına ait ve adamlar TIF'in bilgilerini ücretsiz dağıtıyorlar. TIFF Specifications diye arattırdığında bir sürü kaynak bulacaksın, ama TIF formatında kaydetmek gerçekten zor. Benim sana tavsiyem, command prompt'tan parametreleri çalışan resim converterları var üstelik bir kısmı da ücretsiz. Bunlardan bir tanesi ile veya hazır bir component ile bu işi çözmen. Ama eğer illa kodu kendim yazacağım diyorsan, bitirdiğinde ben de bir görmek isterim açıkçası.
Bulabildiğim en sağlam kaynak aşağıda (1. elden bir kaynak)
http://partners.adobe.com/public/develo ... index.html
kolay gelsin
Bahadır Alkaç
Bulabildiğim en sağlam kaynak aşağıda (1. elden bir kaynak)
http://partners.adobe.com/public/develo ... index.html
kolay gelsin
Bahadır Alkaç