var
bul:boolean;
begin
bul:=ADODisiTable.Locate('KULAKNO',Edit2.Text,[]);
if bul=True then
begin
ShowMessage('GİRİLEN KULAKNO zaten kayıtlıdır');
Edit2.SetFocus;
end
else
begin
ADODisiTable.Last;
ADODisiTable.Append;
............
...........
end;
end;
diye ADOTable da bir kodum var ve sonuc olarak once kulaknosu aynı olan bir data girdikten sonra edit2 ye set focus ediyor ama sonra kaydı farklı giriyorum ve kaydet dediğimde
Project.Project1.exe raised exception class EOleException with message 'Multiple-step operation generated errors.Check each status value'.Process stopped.Use Step or Run to continue.
diye bir mesaj veriyor neden olabilir sanıyorum ki bul u aklında hep true olarak saklıyor bunu nasıl önleyebiliriz?
kayıt Dublicate korumasında alınan hata
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
iki end; arasına bul:=False yaptım oldu
end;
bul:=False;
end;
yapınca oldu.
bul:=False;
end;
yapınca oldu.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Anladığım kadarı ile veritabanında hiç kayıt yoksa Last metodu kullanılamaz diye biliyorum....
Ayrıca Last demene gerek yok zaten append komutu en alt kayıt olarak ekle demek.
veya
şeklinde denermisin....
Başarılar,
Anladığım kadarı ile veritabanında hiç kayıt yoksa Last metodu kullanılamaz diye biliyorum....
Ayrıca Last demene gerek yok zaten append komutu en alt kayıt olarak ekle demek.
veya
Kod: Tümünü seç
try ADODisiTable.Last; Except End;
Başarılar,
selam
aslına bakarsanız hocam bana göre bu kod size sorun çıkartabilir .olayı şu şekilde halledebilrsiniz aslında öncelikle ckodu taşıyan integermi yok sa string mi eğer string tanımlanmışsa bu kodda belki dediğiniz şekilde hataverebilir
Bunun için daha düzgün bir kod sitili kullanılmalı sorun çıkartmıyıca..Birde
siz adotable1.last komutu ile kaydın sonuna git diyosunuz ve ardındanda adotable1.append diyerek kardeş bak sen son kayıt+1 diyosunuz yeni bir kayıt açma olayı neden hem son kayda konumlandıryıorsunuz hemde yeni bir kayıt açıyosunuz burdada bir mantık hatası var
neyse saaat bayağı ilerlemiş iyi çalışmalar dilerim.size
aslına bakarsanız hocam bana göre bu kod size sorun çıkartabilir .olayı şu şekilde halledebilrsiniz aslında öncelikle ckodu taşıyan integermi yok sa string mi eğer string tanımlanmışsa bu kodda belki dediğiniz şekilde hataverebilir
Bunun için daha düzgün bir kod sitili kullanılmalı sorun çıkartmıyıca..Birde
siz adotable1.last komutu ile kaydın sonuna git diyosunuz ve ardındanda adotable1.append diyerek kardeş bak sen son kayıt+1 diyosunuz yeni bir kayıt açma olayı neden hem son kayda konumlandıryıorsunuz hemde yeni bir kayıt açıyosunuz burdada bir mantık hatası var
neyse saaat bayağı ilerlemiş iyi çalışmalar dilerim.size
aynı hata devam ediyor
hımm malesef az önce azdığım cevaptan sonra kodu programın başka alanlarınada taşıdım ama aynı örnekte olduğu gibi hata almaya devam ediyorum edit2.setfocus yapıyor ve farklı bir string olarak kayıt girip tekrar kaydet dediğimde hatayı basıveriyor. açıkcası yapamamışım malesef bul hayla daha true değerinde kalıyormuş.