BDE Administrator da yeni alias oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

BDE Administrator da yeni alias oluşturma

Mesaj gönderen acolak »

merhabalar,

benim sorum su:

firebird veritabani kullanıyorum.fakat gdb dosyasını yani alias ı BDE Administrator dan olusturamıyorum.interbase altında veritabani adı altında yeni bir kart acıyorum.path olarakda diger delphi calısma dosyalarımın bulundugu dizini gosteriyorum ki gidip *.gdb dosyasını orada oluştursun diye fakat her hangi bir oluşum soz konusu olmuyor.Acaba nerde bir hata yapıyorum.

bu sorunu en kısa zamanda cozmem gerekiyor.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslara tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
Bde Administrator ordan new/new Database Alias bölümünden İNTRBASE yi seçiyoz ve oluşan INTRBASE 1 aliasımıza herhangi bir isim veriyoruz.Daha sonra INTRBASE1 aliasımızda üzerinde sağ tıklayıp Apply komutunu veriyoruz .İNTRBASE aktif iken Definition bölümünde SERVER NAME,USERNAME,SCHMA CACHE DIR ve SQLQRMODE leri doldurmamız gerekiyor .
SQLQRMODE:=local veya SERVER MI diye seçim yapmalıyız .eğer Vt miz
fireibrd ise SERVER NAME pathimizi mesela C:\Data\data.fdb şeklinde yaptıktan sonra İnterbasemiz oluşmuştur aliası kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba

session sınıfı kullanılarak ta addalias metodundan da yararlanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

session.addstandardalis('AliasAdi','c:\Deneme','');
şeklindede deneyebilirsin :wink:

Başarılar,
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

merhabalar,

verdiginiz cevapları denedim fakat database desktopda table olustururken alanları olusturup save as dedigim zaman belirtilen alias ile ın bulunamadıgı seklinde bir hata mesajı alıyorum.

sorun nerde acaba?
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

o zaman alias tanımlamasını tam yapamamışsınızdır çünki ben denedim oluyo herhangi bir problem yok
kjolay gelsin