Mysql veritabanı ve Cxgrid'i beraber kulllanıyorum. Bir kayıt içinde adet bolumu var,bu kayıttaki 20 adet urun olduğu gozukuyor. Bunlardan 10 tanesini aynı bilgilerle başka bir table'a kopyalamak istiyorum. Aynı sekilde bazı tablolar arasındada kayıtları taşımak istiyorum
fazla değil ama muğlak bir şey istiyorsun ne istediğini anlayamadım.
bir tablodaki stok adedinin bir bölümünü başka tabloya kopyalamk istiyorum demişsin. diğer tabloda aynı bilgiler varmı yani sadece miktar alanı mı artacak yoksa yeni bir kayıt mı oluşacak. bunu elleme manuel mi yapacaksın yoksa belli bir miktar üzerine çıkınca otomayik mi yapacak ? daha net birşeyler söyle
Trailer Shipment Barcode Quantity alanları var
22222 11 99999 50
Ben burda Quantity(Adet) bolumunde seçtiğim adet kaparını,yeni bir kayıt olusturarak Hold_Table'a atmak istiyorum ordada aynı alanlar var. Mesela 30 tanesini çıkıcam hold table'a. Aynı kayıt kalıcak.
Trailer Shipment Barcode Quantity gibi olucak diğer tabloda da
22222 11 99999 20
inş. yanlış anlamamışımdır
bİsmillah
şimdi sen sadece 10 kayıtı mı atmak istiyon yoksa girilen kayıtların yaırısınımı bensana fulunu anlatayım kendine göre ayarlarsın kardeş
begin
Ibtable1.first;
while not ibtable1.eof do begin
Ibtable2.fieldbyname('Alan1).asstring:=Ibtable1.fieldbyname('Alan2').asstring;
//burada table 2 aktaracağın yere bağlı dbgrid olucak
ve sen burda alanlarını yazacaksın//
Ibtable2.append;
Ibtable1.next;
end;
end;
üstad cevap geldiğinden beri ugrasıorum ama tam bi çözüme kavuşamadım henuz istediğim Adet(Quantity) e tıklayınca belirttiğim adedini ,aynı bilgiler ile diğer bir table'a tasıması.. Yani
(table1Quantity.value) - i := Table2Quantity.value gibi bir mantık yani bu koddan ziyade formul gibi oldu .. Tek eksiğim sorgu kullanmadan "secili olan" kayıtları kopyalamak.
hocam öncelikle bu işlemler dataset bazında yapılır. DBGrid, cxGrid, DBEdit vs. ilgili değildir.
Bir de olayı önce bir kafanda kurman lazım. Mesela bir depodan depoya mal aktarıyorsan olay önce kafanda bir çalışmalı sonra dizayn edip kodlamalısın. Soruna gelince, tam istediğini anlayamadım ama şuna benzer birşey olması lazım :
Ustad bende farkındayım gerçek işlemin orda olduğunun benım anlatmak istediğim cxgridde cell'e tıklayınca bir arayuzle işi halletmek. table1 deki toplam adetten ayırmak istediğim kadarını çıkarıp. Aktif kayıdı table2 ye kopyalicak ve ayırdığım değeri yazıcak butun olay buydu ..İlginize Teşekkür Ederim.