paradoxla server/client uygulamaları yapılabiliyo mu.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

paradoxla server/client uygulamaları yapılabiliyo mu.

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

Merhabalar. şimdi ben 5 aydan beri felan delphi çalışıyorum (yaklaşık 2 aydan beri de veritabanı). Şimdi diyeceksiniz belki niye paradox öğreniyosun, paradox iyi değil felan. Ne yapayım, şimdilik elimdeki kitaplarda (zirvedeki beyinler, bi de tansu türkoğlunun kitabı... bi de marca cantu var da o kitabı açmayı şimdilik gözüm kestirmiyo) Paradox falan gösteriyolar. Neyse o da önemli değil, ben paradoxla şimdilik veritabanlarının temel mantığını ve özelliklerini öğrenmek için devam ediyorum... da... paradoxla server/client uygulamalar yapılmıyo felan diye yazıyolar (ya da ben yazılanları öyle yorumluyorum). bu doğru mu. Paradoxla kötü de olsa uzak veri tabanları yapamam mı. Teşekkür ediyorum. Şu işi bi çözeyim, firebird felan öğrenicem... Kolay gelsin... Saygılar...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

ekleyeyim...

bi de şu delphi çalışma tekniği hakkında neler diyosunuz. ben bu işi profesyonelce yapmak istiyorum sanırım (10 yıl geçse de 20 yıl geçse de, çok mu havadan uçuyorum), bu yüzden işaretçileri, veri şekillerini, şunu bunu öğreneyim derken elle tutulur bişey yapamadım henüz. Veri tabanlarına bakıyom, edit post işte (tabi bunun gibi dünya kadar şey var da, ben bakıyorum, olayı derinlemesine öğrenmeye çalışıyorum. Mesela veri tabanlarını elli kere notepad'da açık bakmışımdır içinde ne var diye. Bana ne oluyosa, üzümü yiyip bağını soramıyom). Ne tavsiye edersiniz. Ben böyle bocalayıp duruyorum sanırım. Bişeylere başlayım mı yoksa böyle alttan alttan devem edeyim mi. Sevgili üstatlarım bana bir yol gösterirlerse müteşekkir olurum. Saygılar...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Kullanıcı avatarı
kurthan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kurthan »

Paradoxun yerel ağ üzerinde birkaç kullanıcıya kadar desteği bulunuyor.Fakat aynı anda çalışırken sorunlar çıkabiliyor bunları göz önüne almak lazım tabi. bu konu için forumda arama yaparsan birçok açıklama bulabilirsin.

Fakat sıfırdan başlıyorsan,kullanımı çoğu kullanıcı için paradoxtan farklı olmayan mysql veya interbase-firebird gibi seçenekleri düşünmeni kesinlikle öneririm.

Ayrıca , programcılık deneyimi olan fakat vb,delphi gibi görsel dillere yeni başlayanlar bileşen ,nesne yönelimi,events,etkili ve kurallı kod yazma gibi konuları kavramalıdır diye düşünüyorum.Bileşen yapıları ve kullanımları açısından Türkmen yayınevine ait Zeydin palanın kitapları faydalı olacaktır.

Bu dönemden sonra zaten kitaplara çok fazla ihtiyacınız olmaz.Çünkü karşılaştığınız herhangi bir problemle veya ilgilendiğiniz konu ile ilgili birileri mutlaka çalışmıştır.Buda size bi çıkış noktası olabilir.

kolay gelsin.
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em

Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
fduman
Moderator

Re: ekleyeyim...

Mesaj gönderen fduman »

huseyinkucuk yazdı:Bişeylere başlayım mı yoksa böyle alttan alttan devem edeyim mi. Sevgili üstatlarım bana bir yol gösterirlerse müteşekkir olurum. Saygılar...
Bence harika bir başlangıç. Pes etme.

Paradox ile iyi bir başlangıç yapamazsın. Zor vs. demeden adam gibi bir VT ile başla.
celalatak
Üye

Mesaj gönderen celalatak »

Arkadaşlara katılıyorum paradox ağ ortamında sorun yaratıyor. Ama ağda paylaştırabilrisin. Denetim masasından BDE yi aç . sol taraftan kullandığın aliası seç sağda path satırı çıkacak. buraya veritabanının yolunu yazarsan bağlanır.

Birde sol üsten configuration tıkla system- init 'den sağda local shared'i true yap (kilitlemeyi sağlıyor)
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Teşekkür ediyorum...

Teşekkür ediyorum... Umarım başarılı olurum. Kendinize iyi bakın...