cxgrid de filitreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
cxgrid de filitreleme
selam arkadaslar
database cxgrid e baglad1m cxgrid in filitreleme özelligini kullan1yorum hersey normal cok detayl1 bir sekilde filitreliyorum. bunu cxgrid maske olarak süzüyor databasede süzme yapm1yor bense databasede ayn1 süzme yap1lmas1n1 istiyorum. böyle yapmak mümkünmü. iyi çasl1smalar
database cxgrid e baglad1m cxgrid in filitreleme özelligini kullan1yorum hersey normal cok detayl1 bir sekilde filitreliyorum. bunu cxgrid maske olarak süzüyor databasede süzme yapm1yor bense databasede ayn1 süzme yap1lmas1n1 istiyorum. böyle yapmak mümkünmü. iyi çasl1smalar
Cemre Bilgisayar Yazılım
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR
Evet mümkün bende zamanında sormuştum aynı soruyu
Buradan bakabilirsiniz.
Buradan bakabilirsiniz.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
TcxGridDBTableView--DataController--Filter, burda AutoDataSetFilter kismi var, true yaparsaniz griddeki filtreleme aynen bagli oldugu datasette de uygulanir.ama dikkat edin bunu yaparsaniz herhangi bir sutunda filtre yaparsaniz filtre harici kalan kisimlar filtre listesinde artik gozukmezler.baska bir degerle filtreleme yapmak icin her seferinde once "all" secip sonra istediginiz degeri secmenis gerekir.
eger bunu yapmak istemenizin nedeni raporlamada sadece griddeki verilerin gozukmesi ise.
raporu almadan once autodataseti true yapin, rapordan sonra geri false yapin.
eger bunu yapmak istemenizin nedeni raporlamada sadece griddeki verilerin gozukmesi ise.
raporu almadan once autodataseti true yapin, rapordan sonra geri false yapin.
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
filitreleme yapmiyordan kastiniz nedir?.sutunlarin basliginda filtre kutucugumu cikmiyor yoksa ordan bir deger sectiginiz halde filitrelememi yapmiyor?. benim bildigim baska bir ayari yok.Ademkoysuren yazdı:selam
bukentay, arkadas1m dedigini yaptim ama simdi cxgridde bile filitreleme yapmiyor. baska bir ayarini degistirmem gereklimi
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
Arkadaşlar
Yukarıdaki resimde cxgridde bir filtreleme yaptım Auto Data Set Filter kullandım ki bu grid de olan filtrelemeyi database'e de yapsın ama filtrelenen değere değil butun kayıtlara değeri atıyor. Ne yapmalıyım?? Aşağıdaki code'u kullandım
Kod: Tümünü seç
begin
with ZQuery1 do
Begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('UPDATE Shipmentinfo SET ShipmentStatus='''+combobox1.Items[combobox1.ItemIndex]+'''');
ExecSQL;
datamodule1.Shipmentinfo.refresh;
End;
end;
Celebrating the past , Creating the Future
-
- Üye
Tabii ki hepsine atar. Çünkü UPDATE SQL'inde hepsine uygula demişsin.
Belirli bir kayda uygulamak için
gibi bir kod kullanman gerekir. ID Tablondaki her bir kaydın kendine özel numarası olabilir. Senin tablo yapını bilmediğimden fazla birşey diyemiyorum.
Belirli bir kayda uygulamak için
Kod: Tümünü seç
UPDATE Shipmentinfo SET ShipmentStatus='Cleared' WHERE ID=12
-
- Üye