vt de sisteme balı makinalardan topladığım dataları tutuyorum. her makina için bir tablo oluşturmam lazım. bunu da program otomatik olarak yapacak. ibexpert ile tablo oluşturabiliyorum. Bu işi kodla nasıl yapabilirim?
Oluşturduğum her tablo için dataset ve datasource da oluşturmam gerekecek mi?
Ayrıca kodla tablo oluşurursam Mesela Tablo[1], Tablo[2] gibi bu tabloların alan isimleri aynı olsa sorun olur mu? yoksa Tablo isimleri de No[1], Ad[1], No[2], Ad[2] gibi mi olmalı?
kodla nasıl tablo oluşturulur ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
kodla nasıl tablo oluşturulur ?
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
ben bu linkteki yazıyı 1 hafta önce okumuştum. bugün 1 saat aradım aradım bulamadım.
acaba başka bi yerde okudumda hatırlamıyorum mu diyodum.allah razı olsun. haftasonu yaklaşıyor beyin fonksiyonlarım yavaşladı galiba 
ibdataset ve datasource hakkında sorduklarım hala geçerlidir.

ibdataset ve datasource hakkında sorduklarım hala geçerlidir.
Kod: Tümünü seç
Try
IBSQL1.Close;
IBSQL1.SQL.Clear;
IBSQL1.SQL.Add('CREATE TABLE '''+Edit1.Text+'''' ("KNO" DOUBLE PRECISION NOT NULL,');
IBSQL1.SQL.Add('"VASIFLAR" VARCHAR(50) CHARACTER SET WIN1254 COLLATE PXW_TURK,');
IBSQL1.SQL.Add('"YEVMIYE" DOUBLE PRECISION,');
IBSQL1.SQL.Add('"TRH" TIMESTAMP,');
IBSQL1.SQL.Add('PRIMARY KEY ("KNO"))');
IBSQL1.Prepare;
IBSQL1.ExecQuery; //IBQuery kullanıyorsanız ExecQuery yerine ExecSQL yazacaksınız..
Finally
IBSQL1.Close;
end;
Token Unknown line1 char 14
'tablo1'' processstop diyor
bu kodda ''' + Edit1.Text''' yerine "Tablo1" yazarsam tabloyu oluşturuyor. Tırnaklarda eksik koyduğum bir yer mi var? veya ilk satırdaki KNO nun solundaki parantez mi fazla?
merhaba;
Şöyle olmalı...
Şöyle olmalı...
Kod: Tümünü seç
try
IBSQL1.Close;
IBSQL1.SQL.Clear;
IBSQL1.SQL.Add('CREATE TABLE ' + HedtAd.Text + '("KNO"DOUBLE PRECISION not NULL, ');
IBSQL1.SQL.Add('"VASIFLAR" VARCHAR(50) CHARACTER SET WIN1254 COLLATE PXW_TURK,');
IBSQL1.SQL.Add('"YEVMIYE" DOUBLE PRECISION,');
IBSQL1.SQL.Add('"TRH" TIMESTAMP,');
IBSQL1.SQL.Add('PRIMARY KEY ("KNO"))');
IBSQL1.Prepare;
IBSQL1.ExecQuery;
//IBQuery kullanıyorsanız ExecQuery yerine ExecSQL yazacaksınız..
IBTransaction1.CommitRetaining;
finally
IBSQL1.Close;
end;