ISTOOL Yardımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
canset
Üye

ISTOOL Yardımı

Mesaj gönderen canset »

Herkese iyi çalışmalar;

Öncelikle programlamada acemi olduğumu belirteyim. Forumdan incelediğim ve daha önceki tavsiyeler neticesinde INNOSETUP veISTOOL indirerek bilgisayarıma kurdum. Amacım yazmış olduğum basit bir programın setup'ını oluşturarak başka bilgisayarlarda çalışmasını sağlamak. Bunun için bilgisayara BDE kurdum. Istool çalıştırarak File--New-Next ile ilerleyerek program ismi ve versiyon bilgilerini girdikten sonra executable file olarak yazılmış olan programın application files yani projeyi aktardım. Add Files'a da programın DB ve PX dosyaların hepsini koydum. Next tuşu ile ilerleyip programı F5 ile çalıştırmak istediğim zaman aşağıdaki hata kodunu alıyorum
Resim

Acaba eksik veya yanlış bir şey mi yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kendi çapımda ufak bir şey yapıp da uygulamaya geçtiğimde takılıp kaldım. Acemiliğimi de gözönüne alıp detaylı cevap yazabileceklere teşekkürlerimi sunarım..

Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

* önce Project menüsünden Compile Setup komutunu verip, setup.exe'yi oluşturun. Ondan sonra Run Setup komutunu verin.

Ayrıca compile edince zaten size deneyip denemeyeceğinizi soracaktır. Evet derseniz setup'ı çalıştırır.

* Bu işlemi zaten yapıyorsanız dosya yollarını ve klasörleri bir kontrol edin.

* Bir de .iss dosyasının olduğu dizine Output isimli bir klasör oluşturun...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
canset
Üye

Mesaj gönderen canset »

Sayın Mussimsek;

Setup.exe dediğiniz şekilde oluşturup Run komutunu verdim, bu sefer de aşağıdaki hata mesajını verdi. Acaba BDE'de mi bir sorun var?

Resim

Ne yapmam gerekiyor acaba?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam BDE ile ilgili pek çok inno setup scripti verildi. Bence forumda bir arayıp, onlardan birini kullanın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
canset
Üye

Mesaj gönderen canset »

3 gündür uğraşıyorum, ama setup hazırlamayı hala beceremedim, acemiliğimden kafayı yemek üzereyim...

Yardımcı olabilecek üstadlar, bu işi zahmet olmazsa baştan bir anlatabilirler mi? Kusuruma bakmayın, çok oluyorum ama defalarca denememe rağmen bir türlü beceremedim.. Aşağıda programın dosyalarını da görüntüledim, basit bir dil ile yardımcı olacaklardan Allah razı olsun ..

Resim

Mussimsek hocam, BDE ile ilgili İnnosetup scriptinden bahsetmişsiniz ama, onun ne işe yaradığını veya nereye kopyalanacağını da bilmiyorum..
Cahilliğimi bağışlayın..
Sevgiler, saygılar..