DBGrid veri çekme problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGrid veri çekme problemi
Başlıkla problemi tam ifade edemedim. Sorunumu şöyle açayım;
DBGrid üzerinde fare ile çift tıklayarak; DBGrid listesinden FIRMA_ID isimli alandaki değeri okuyup başka bir form içinde belli başlı bazı bilgileri bu FIRMA_ID değerine göre gösteriyorum. Sorun şu; DBGride çift tıklıyorum "FIRMA_ID" verisi geliyor. Fakat gelen veri bazen doğru bazen DBGrid te tıkladığım satırın bir altındaki FIRMA_ID değeri bazen rastgele bir değer geliyor. Bu hastanın sorunu nedir fikir sahibi olan varsa, fikrinize açım.
hepinize kolay gelsin
DBGrid üzerinde fare ile çift tıklayarak; DBGrid listesinden FIRMA_ID isimli alandaki değeri okuyup başka bir form içinde belli başlı bazı bilgileri bu FIRMA_ID değerine göre gösteriyorum. Sorun şu; DBGride çift tıklıyorum "FIRMA_ID" verisi geliyor. Fakat gelen veri bazen doğru bazen DBGrid te tıkladığım satırın bir altındaki FIRMA_ID değeri bazen rastgele bir değer geliyor. Bu hastanın sorunu nedir fikir sahibi olan varsa, fikrinize açım.
hepinize kolay gelsin
-
- Kıdemli Üye
Standart delphi bileşeni. (DBGrid). (Kendi yazmış olduğum bir programı değil de başka birinin yazmış olduğu programı güncelliyorum. ) Yazmış olduğum koduda size göndereyim;
Kod: Tümünü seç
procedure TMusteriBakiyeFm.DBGrid1DblClick(Sender: TObject);
begin
//ShowMessage(DataModule2.MusteriFirma_id.Value);
MusteriBakiyesiFm.EditFirma_id.Text := DataModule2.MusteriFirma_id.Value;
MusteriBakiyesiFm.gosterBtnClick(Self);
MusteriBakiyesiFm.ShowModal;
end;
merhaba..
Bu butonun içindeki kodlarda önemli..Belki kod ummadığın yerlere dallanabilir..
En güzeli aşağıdaki satıra BreakPoint koyarak,kodun nereye gittiğine bir bakman...Belki çözüm olabilir...
iyi günler...
gosterBtnClick(Self);
En güzeli aşağıdaki satıra BreakPoint koyarak,kodun nereye gittiğine bir bakman...Belki çözüm olabilir...
MusteriBakiyesiFm.EditFirma_id.Text := DataModule2.MusteriFirma_id.Value;
Bu normalde olası iş değil..Gride tıkmakla zaten Dataseti o kayda aktif yapıyoruz...
Mutlaka sonradan tetikleyen bir şeyler vardır..Gridin belki diğer eventlerinde
sonradan veya önceden(çoğunlukta duruma göre önceden
) çalışan başka bir kod vardır diye düşünüyorum...
İlgili Datasource 'in evenlerini de bir kontrol edebilirsin..
iyi günler...
Mutlaka sonradan tetikleyen bir şeyler vardır..Gridin belki diğer eventlerinde
sonradan veya önceden(çoğunlukta duruma göre önceden

İlgili Datasource 'in evenlerini de bir kontrol edebilirsin..
iyi günler...
Merhaba,
DbGrid de bir satıra tıkladğınız zaman bağlı bulunan dataset o kayıda konumlanır, fakat OnDBlClick olayı DbGrid in satır olmayan herhangi bir yerine mesela kenarına tıkaldığınız zaman bile tetiklenir, bu şekilde bir yanılgıya düşme durumunuzda var.
Ayrıca bağlı bulunan dataset e DisableControls komutu veriliyor olaiblir bu nedenle DbGrid e tıkladığınız Datasetin konumu değişmez.
iyi çalışmalar.
DbGrid de bir satıra tıkladğınız zaman bağlı bulunan dataset o kayıda konumlanır, fakat OnDBlClick olayı DbGrid in satır olmayan herhangi bir yerine mesela kenarına tıkaldığınız zaman bile tetiklenir, bu şekilde bir yanılgıya düşme durumunuzda var.
Ayrıca bağlı bulunan dataset e DisableControls komutu veriliyor olaiblir bu nedenle DbGrid e tıkladığınız Datasetin konumu değişmez.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye
DataModule2.MusteriFirma_id.Value
DataSource.Dataset.FieldByName('Id').asstring