S.A.
Free Report 2.33 kullanıyorum. sayfa altin daki sum toplam degerine bagzi satırların dahil edilmemesini istiyorum. bu konuda çalışmış olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler
Free Report Sarta bagli sum
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Free Report Sarta bagli sum
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
merhaba ,
Gizlenmiş bantların sum a dahil edilmesini istemiyordum, SUM sihirbazında Gizlenmişleri sayma gibi bir çeneği aktifleştirdiğimde sadece görünen bantların toplamını alıyordu.
Ama sen gösterdiğin fakat bazı şartlara uyan satırların toplamını almak istersen SUM yerine içsel değişkenler kullanarak Bantların BeforePrint olaylarında toplam aldırman gerekir.
iyi çalışmalar.
Gizlenmiş bantların sum a dahil edilmesini istemiyordum, SUM sihirbazında Gizlenmişleri sayma gibi bir çeneği aktifleştirdiğimde sadece görünen bantların toplamını alıyordu.
Ama sen gösterdiğin fakat bazı şartlara uyan satırların toplamını almak istersen SUM yerine içsel değişkenler kullanarak Bantların BeforePrint olaylarında toplam aldırman gerekir.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
FreeReport FastReport un sadeleştirilmiş standart hali olduğuna göre tahmini ve varsayım üzerinden cevap yazmaya çalışacağım.
Kod (script) kısmında pascal dili yapısına uygun global bir değişken tanımlayın. Daha sonra Title yada ilk bandı yazarken değişkeni sıfırla yada Page1 in OnManualBuild inde . Detail bandın her satırını yazarken alanı bu değişkende topla. son olarak da yazdıracağın yerde BeforPrint inde değişkenini formun memo suna ata. biraz FastReport vari oldu ama umarım FreeReport da da çalışır 
Kod (script) kısmında pascal dili yapısına uygun global bir değişken tanımlayın. Daha sonra Title yada ilk bandı yazarken değişkeni sıfırla yada Page1 in OnManualBuild inde . Detail bandın her satırını yazarken alanı bu değişkende topla. son olarak da yazdıracağın yerde BeforPrint inde değişkenini formun memo suna ata.
Kod: Tümünü seç
var
Toplam: real;
procedure ReportTitle1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
Toplam := 0.0;
end;
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
if <DataSet1."Stok_Kodu"> > 0 then
Toplam := Toplam + <DataSet1."Miktar">;
end;
procedure Memo5OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
Memo5.Text := VarToStr(Toplam);
end;

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!