12 ayrı table acçmıştım sum aldığım zaman herhangi bir tabledan null donerse sonuc nul oluyor ve bunu cozemedim.
bende 12 table mi tek table yapmaya kararverdim butun bilgiler aynı pratik bir firebird hokus pokusu varmı bu işi yapmak için yoksa batchmove yada inert sql mi kullanmak lazim birde transfer ederken bir alanın otomatik artması 1 den başlayarak nasıl saglarım alan varchar(15) olan bir alan
Tsk ederim
firebird da Table ları birleştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
evet
12 ay icin ayri bir dosya yapmıstırm
1. ay icin table1
2. ay icin table2
......
12.ay icin tabl12
icindeki fieldrlar ayn
fisno varchar (15), tarih, borc , alacak, kodu, islem_adi
hangi ay istenirse a ayın dosyasını acıp onular islem yapıyordum ama ay aralıgı istenince select sum select işlemi ile yapayım dedim ondada nul donuyor o yuzden bende birleştirmeye karar verdim dogrru mu ediyorum bilmiyorıum ama inşallah hızda veya kullanımda sıkındı olmaz cunku her bir ayda yaklasık su anda 5.000 kayıt var. zaten maksımum da 10.000 kayıt olur fazla olmaz.
12 ay icin ayri bir dosya yapmıstırm
1. ay icin table1
2. ay icin table2
......
12.ay icin tabl12
icindeki fieldrlar ayn
fisno varchar (15), tarih, borc , alacak, kodu, islem_adi
hangi ay istenirse a ayın dosyasını acıp onular islem yapıyordum ama ay aralıgı istenince select sum select işlemi ile yapayım dedim ondada nul donuyor o yuzden bende birleştirmeye karar verdim dogrru mu ediyorum bilmiyorıum ama inşallah hızda veya kullanımda sıkındı olmaz cunku her bir ayda yaklasık su anda 5.000 kayıt var. zaten maksımum da 10.000 kayıt olur fazla olmaz.
Re: firebird da Table ları birleştirme
SUM aldığın alanları başta null olmayacak şekilde default 0 değeri verebilirsin. Yadamusti yazdı:12 ayrı table acçmıştım sum aldığım zaman herhangi bir tabledan null donerse sonuc nul oluyor ve bunu cozemedim. ...
Kod: Tümünü seç
update tablo set alan=0 where alan is null
Kod: Tümünü seç
select COALESCE(sum(alan), 0) as Toplam from tablo

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!