Edite paste işlemi yapılmasın...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

coderlord yazdı:
mrmcop yazdı:- Olsun, helal olsun, "Yorgan gitti kavga bitti" hesabı hepimizi susturdu ya... :lol: :lol: :lol:
O zaman benim yöntemim de şu, yazılımın kaldığı son durumu Registry'de saklayıp, bilgisayarı reboot ettiririm, dolayısıyla clipboard falan kalmaz. Açılışta otomatik programım açılır, kaldığım yere geri dönerim. Edit e her girişimde bunu tekrar ederim. :D

2. yöntem: Sağ tıklama veya klavye kısayoluna bir dialog box atarım. Her Paste edilmeye kalkılğında ekrana "Şerefsizlik yapmayınız" gibi bir mesaj çıkarırım. :D

3. yöntem: Paste ettiğini tespit ettiğimde bilgisayarına format atarım. Ne ona yarasın ne bana. :D
ben en çok 1. yöntemi tuttum :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

coderlord yazdı:
mrmcop yazdı:- Olsun, helal olsun, "Yorgan gitti kavga bitti" hesabı hepimizi susturdu ya... :lol: :lol: :lol:
O zaman benim yöntemim de şu, yazılımın kaldığı son durumu Registry'de saklayıp, bilgisayarı reboot ettiririm, dolayısıyla clipboard falan kalmaz. Açılışta otomatik programım açılır, kaldığım yere geri dönerim. Edit e her girişimde bunu tekrar ederim. :D

2. yöntem: Sağ tıklama veya klavye kısayoluna bir dialog box atarım. Her Paste edilmeye kalkılğında ekrana "Şerefsizlik yapmayınız" gibi bir mesaj çıkarırım. :D

3. yöntem: Paste ettiğini tespit ettiğimde bilgisayarına format atarım. Ne ona yarasın ne bana. :D
bkz:vur deyince öldürmek :shock: :shock: :shock:
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

coderlord yazdı: O zaman benim yöntemim de şu,
bi öneride benden :lol:

formdaki tüm editleri seçip delete tuşuna basarsam ve programı yeniden derlersem sorunu kökten çözmüş olurum. :elsalla:

---
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Ben olsam duvar örerdim vedatpack yapıştırtmama duvarı.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

O zaman şöyle bişey yapılabilir mi;
Editin onter eventinde clipboarddaki bilgiyi bir değişkene atayıp, akabinden de EmptyStr değerini verip, onexit eventinde tekrar değişkendeki bilgiyi clipboarda atamak... :roll:
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Ya clipboard da 8 MB'lık birşey duruyorsa? ;)
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

coderlord yazdı:Ya clipboard da 8 MB'lık birşey duruyorsa? ;)
Edite paste edilebilir mi bu?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

bLue aLonE yazdı:clipboarddaki bilgiyi bir değişkene atayıp,....
Bunun için söylemiştim. Kafadan bellekten 8 MB götürdün. Bunu değişkene aktarma ve geri yükleme süresi de cabası.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

255 karakterden büyükse o işlemi yapmayız..Bu noktada Clipboarddaki verinin ne türde olduğunu tespit etmek gerekir mi bilmiyorum ama text için bir kontrol koyulabilir sanırım.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

bLue aLonE yazdı:O zaman şöyle bişey yapılabilir mi;
Editin onter eventinde clipboarddaki bilgiyi bir değişkene atayıp, akabinden de EmptyStr değerini verip, onexit eventinde tekrar değişkendeki bilgiyi clipboarda atamak... :roll:
siz edite girdiniz. onenter çalıştı ve panodaki texti alıp bi değşkene atadınız, panoyada ='' atayarak boşalttınız. siz editin içinde oyalanırken arka planda başka bir program panoya yeniden bir text atadı. sizde editin içinde shift + insert yaptınız. geçmiş olsun :)

---
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

sadettinpolat yazdı:
bLue aLonE yazdı:O zaman şöyle bişey yapılabilir mi;
siz edite girdiniz. onenter çalıştı ve panodaki texti alıp bi değşkene atadınız, panoyada ='' atayarak boşalttınız. siz editin içinde oyalanırken arka planda başka bir program panoya yeniden bir text atadı. sizde editin içinde shift + insert yaptınız. geçmiş olsun :)
Sağolasın !!!!!!!!! :lol:
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

sadettinpolat yazdı: siz edite girdiniz. onenter çalıştı ve panodaki texti alıp bi değşkene atadınız, panoyada ='' atayarak boşalttınız. siz editin içinde oyalanırken arka planda başka bir program panoya yeniden bir text atadı. sizde editin içinde shift + insert yaptınız. geçmiş olsun :)
Editin onexit eventinde Clipboardı tekrar kontrol ederim eğer başka bir bilgi atanmışsa (değişkene atadığım değerle uyuşmuyorsa) yeniden atama yapmam :)
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

bLue aLonE yazdı:
Editin onexit eventinde Clipboardı tekrar kontrol ederim eğer başka bir bilgi atanmışsa (değişkene atadığım değerle uyuşmuyorsa) yeniden atama yapmam :)
garip bi durum.

ben şöyle bir mesaj yaziyordum ama sonradan vazgeçtim. sizin bu yazdıpınız ise benim vazgeçtiğim mesaja karşılık gibi zira alıntı yaptığınız paragrafla ilgili bi bağlantı kuramadım ben.

yazıp daha sonra vazgeçtiğim mesaj:

birde şunu eklemek lazım. onenter olayında panodaki texti aldiniz (mesela 'C'), panoya null atadiniz bu sirada baska bir program panoya baska bir metin kopyaladi (mesela 'D'). onexit olayinde siz panoya tekrar 'C' atadiniz.
kullanici panoda 'D' var diye ctrl+v ye basiyor karşisina 'C' çikiyor. :)

sizin mesajiniz sanki bu mesaja karsi yazilmis bir cevap degil mi?
yaşlaniyor muyum? :(

---
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Bence her iki yazınıza da uyuyor ya da ben yaşlanıyorum :)
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

ilk mesajda demek istediğim şuydu :

panoda 'bu bir denemedir' texti vardır.
kullanıcı editi seçer ve onedit olayı ateşlenir. boylelikle 'bu bir denemedir' texti bi değişkene alınarak saklanır (turşusu kurulur) ve panoya '' atanır. kullanıcı ctrl+v ile 'bu bir denemedir' textini edite yapıştırmaya çalışır fakat nafile :) panoda bos bir metin vardir cunku. kullanici "hay aksi neden yapismiyor" dedigi ve surekli ctrl+v tuslarina bastigi anlarin birinde arka planda calisan bi program (nasil bir amaci varsa :) ) panoya 'ahanda yapisti' textini alir. kullanıcı hale edittedir ve ctrl+v tuslarina basmaktadir. birden editte 'ahanda yapisti' texti gorulur. olaylar gelisir..... :)

yani burda onexit gibi bir olay yok, gerekte yok...

---