Merhabalar,
Arkadaşlar yapmış olduğum bir çalışma vardı bitirdim sayılırdı. arasıra açıp değişiklikler yapıyorum arayüz kısmında. renkler, yazılar, şekiller gibi. jv bileşenleri ile düzenleri değiştiriyorum. burada sorun yok. sorun kod yazmaya gelince başlıyor. misal verecek olursam jv trasparanbutton koyduğum da hata mesajı yok çalışıyor bu butona close gibi herhangi bir kod yazmaya kalktığımda program çalışmayı durduruyor ve
'external exception C0000006' Process stoped. hatası veriyor. tekrar run yapınca
'Runtime error 216 at 004039C2' hata mesajını veriyor ve run kapanıp tasarım haline geriye dönüyor.
yazdığım kodu silince durum düzeliyor. bu niçin olur analayamadım. karışık bi kod yazmış olsam belki ondan diyicem ama close gibi basit bi kod yazma ile bu hatayı alıyorum.
yardımlar için teşekkürler
kolay gelsin
Runtime hata mesajı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Runtime hata mesajı
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
hata 216
S.A
Anladığım kadarıyla bu hata 216 Access violation hatası, SysUtils unit i ile bağlantılı ama asıl sebep bellekte ayrılmış bir alana yazma zorlamasından oluyor, pointer i kendin eklememiş olabilirsin ama eklediğin bileşenlerde ki pointer kullanılan yerleri de kontrol et nil atamalarında bir sorun olabilir. Bu alıntılar delphi yardımından ben kısaca aktardım, daha detaylı açıklamalar var, delphi yardıma bir göz atmak işine yarıyabilir.
İyi Çalışmalar.
Anladığım kadarıyla bu hata 216 Access violation hatası, SysUtils unit i ile bağlantılı ama asıl sebep bellekte ayrılmış bir alana yazma zorlamasından oluyor, pointer i kendin eklememiş olabilirsin ama eklediğin bileşenlerde ki pointer kullanılan yerleri de kontrol et nil atamalarında bir sorun olabilir. Bu alıntılar delphi yardımından ben kısaca aktardım, daha detaylı açıklamalar var, delphi yardıma bir göz atmak işine yarıyabilir.
İyi Çalışmalar.
These errors always immediately terminate the program.
In applications that use the SysUtils unit (as most GUI applications do), these errors are mapped to exceptions. For a description of the conditions that produce each error, see the documentation for the exception.
Number Name Exception
200 Division by zero EDivByZero
201 Range check error ERangeError
202 Stack overflow EStackOverflow
203 Heap overflow error EOutOfMemory
204 Invalid pointer operation EInvalidPointer
205 Floating point overflow EOverflow
206 Floating point underflow EUnderflow
207 Invalid floating point operation EInvalidOp
210 Abstract Method Error EAbstractError
In CLX, this can’t be mapped to an exception. Program terminates.
215 Arithmetic overflow (integer only) EIntOverflow
216 Access violation EAccessViolation
217 Control-C EControlC
218 Privileged instruction EPrivilege
219 Invalid typecast EInvalidCast
220 Invalid variant typecast EVariantError
221 Invalid variant operation EVariantError
222 No variant method call dispatcher EVariantError
223 Cannot create variant array EVariantError
224 Variant does not contain array EVariantError
225 Variant array bounds error EVariantError
226 TLS initialization error No exception to map to.
227 Assertion failed EAssertionFailed
228 Interface Cast Error EIntfCastError
229 Safecall error ESafecallException
230 Unhandled exception No exception to map to.
231 Too many nested exceptions Up to 16 permitted.
232 Fatal signal raised on a non-Delphi thread No exception to map to.
Unit
SysUtils
Description
EAccessViolation is raised when an application
Dereferences a nil (Delphi) or NULL (C++) pointer.
Writes to memory reserved for executable code.
Attempts to access a memory address for which there is no virtual memory allocated to the application.
Run-time exception information is saved in fields provided by EExternal.
Note: Applications should not raise EAccessViolation directly, but should instead rely on the runtime to raise this exception.
teşekkür ediyorum açıklamalar için. Şu an kafamı duvara vursam duvara yazık. çünki ingilizce bilmiyorum. bilsem delphi help pek çok soruna deva olacak.
jv bileşenlerinde hata var desem tam değil. delphi standart label bileşeninin click olayına close yazdım yine dediğim hatayı aldım. komutu sildim durum düzeldi. başka bir proje üzerinde çalışırken bu tip olaylar olmuyor. kullandığım bileşenler çalışıyor bir sorun olmuyor. 512 mb. belleği olan ve 3.0 ghz işlemcisi olan bilgisayar kullanıyorum. sanırım aynı olayları birde başka bilgisayarda deneyip bakmalıyım.
yardımlar için teşekkürler.
jv bileşenlerinde hata var desem tam değil. delphi standart label bileşeninin click olayına close yazdım yine dediğim hatayı aldım. komutu sildim durum düzeldi. başka bir proje üzerinde çalışırken bu tip olaylar olmuyor. kullandığım bileşenler çalışıyor bir sorun olmuyor. 512 mb. belleği olan ve 3.0 ghz işlemcisi olan bilgisayar kullanıyorum. sanırım aynı olayları birde başka bilgisayarda deneyip bakmalıyım.
yardımlar için teşekkürler.

çok garip geliyor. sanki programa artık bişi eklememi veya çıkarmamı istemiyor. acaba dedim ekleme yapmak isteğim formda mı bir hata var diyerek başka bir forma yani ana menu formuna bir standart label koydum ve onclick olayına close komutunu yazdım hata vermeden çalıştı. tamam heralde arıza bazı formlarda diyerek label i ve komutunu kaldırdım bi de ne göreyim bu sefer bileşeni kaldırdım diye hata verdi.
sanırım program bana kızdı bileşen koyuyorum yukarıda bahsettiğim hatayı veriyor. bileşene komut yazıyorum hatayı veriyor. bileşeni kaldırıyorum hatayı veriyor. Allah tan yedek almıştımda kurtarıyoruz yoksa çoktan çöpe atmıştık çalışmayı.
kolay gelsin
sanırım program bana kızdı bileşen koyuyorum yukarıda bahsettiğim hatayı veriyor. bileşene komut yazıyorum hatayı veriyor. bileşeni kaldırıyorum hatayı veriyor. Allah tan yedek almıştımda kurtarıyoruz yoksa çoktan çöpe atmıştık çalışmayı.
kolay gelsin

- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
Ayrılmış belleğe yazma zorlaması 1GB ram de olsa olur bu makinanın belleği ile ilgili değil, uygulamanın hatalı bellek yönetimi girişimlerinden oluyor. Bir öneri: hata verdiğini bildiğin kodu yazıp programı delphi içinden adım adım çalıştır, zamanını alacaktır ama sonuç alabilirsinbobasturk yazdı: 512 mb. belleği olan ve 3.0 ghz işlemcisi olan bilgisayar kullanıyorum. sanırım aynı olayları birde başka bilgisayarda deneyip bakmalıyım.

merhaba,
özkan ustam evet ilk projem olması dolayısı ile dediğin gibi uygulama hataları olabilir. önerini deniyeceğim. aynı projesi eve getirdim ve evdeki bilgisayarda deniyorum. şimdilik diğer bilgisayarda verdiği hataları vermedi yani değişiklik, kod yazma ve bileşen ekleme işlemlerini rahatlıkla yapıyor. bürodaki bilgisayar epeydir format yememişti ve bu hatalar meydana gelmeye başlamıştı bende tutup format atıp herşeyi yeniden kurmuştum. projeyi bir süre sorunsuz güncellemeye başladım ama bir süre sonra bu hatalar meydana gelmeye başladı. proje vt üzerine bilgi girişleri, sorgulamalar, ve bu sorgulamalar sonrası çıktı alma üzerine başkaca gelişmiş veya değişik bir şey yok. tavsiyene uyacağım ve kontrol edeceğim. teşekkürler
kolay gelsin
özkan ustam evet ilk projem olması dolayısı ile dediğin gibi uygulama hataları olabilir. önerini deniyeceğim. aynı projesi eve getirdim ve evdeki bilgisayarda deniyorum. şimdilik diğer bilgisayarda verdiği hataları vermedi yani değişiklik, kod yazma ve bileşen ekleme işlemlerini rahatlıkla yapıyor. bürodaki bilgisayar epeydir format yememişti ve bu hatalar meydana gelmeye başlamıştı bende tutup format atıp herşeyi yeniden kurmuştum. projeyi bir süre sorunsuz güncellemeye başladım ama bir süre sonra bu hatalar meydana gelmeye başladı. proje vt üzerine bilgi girişleri, sorgulamalar, ve bu sorgulamalar sonrası çıktı alma üzerine başkaca gelişmiş veya değişik bir şey yok. tavsiyene uyacağım ve kontrol edeceğim. teşekkürler
kolay gelsin