Yeni Firebird dbye eski firebird db datalarını transfer etme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Yeni Firebird dbye eski firebird db datalarını transfer etme

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar firbird 1,5 database kullanıyorum.Sorunum şu.
Programımızı hazırladık.Kullanıcılar kullanmaya başladı.Ancak saha sonra
programda güncelleme yapmak ihtiyacı duyduk.Ama değişiklikler exe ile kalmadı sadece.Databsaede birkaç field daha ekledik.
Databasede değişiklik yapmasaydık eğer kişi eski datalarını tekrar yeni program klasörüne atar kullanırdı ama databasede değişiklik yaptığımızdan bunu yapamayız.Ama program çok kişi kullandığından
hepsine bu alanları eklememiz de imkansız.Kullanıcılara IBEXPERTle databasei aç ve şunları şunları yap ta diyemeyiz.
Acaba bu sorunu delphi kodları ile nasıl halledebiliriz.Yani kişi
eski databasei içindeki verileri yeni bazı alanlar eklenmiş yeni databasein içine atacak.Ama sadece bir butona tıklayarak yani uğraşmayacak.Acaba bunu delphi kodları ile yapabilirmiyiz.
Nasıl yapabiliriz.IB restore ile yapmaya çalıştım ama eski db IBBackupService tarafından oluşturulmadığından (doğal olarak)
yapamadım.Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yardım.Herkese teşekkürler.Kolay gelsin.

Not:Stored procedure,trigger,generatör v.s. yok.herşey dalphi tarafında.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

merhaba,

tabii ki yapabilirsiniz... nasıl mı :ara arama ile :)

Ayrıca Veritabanı forumundaki sık sorulan sorlarda da gerekli linkler vardı.

Sanırım sitede de makalelerde vardı...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Adminim kusura bakmayın ama arama kelimelerimden mi olacak nedir bulamadım.Sık sorulan sorular bölümündede paradoxy firebirde transfer eden yardım mevcur.Ne diye aratmalıyız.Firebird data transfer diye arattım ama bi şey çıkmadı.Teşekkürler.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Programlarınızda; Update ya da Technical Support konusunda sıkıntı yaşamamak ya da işlerinizi daha da kolaylaştırmak için bir Sql Formu hazırlamanız menfaatinize olacaktır.Bir Memo, bir Query ya da Script bileşeni ile birkaç satır sql cümlesini herhangi bir şekilde kullanıcıya iletip çalıştırmasını sağlamak bu tür sıkıntılarınızı giderecektir.
Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Ha bu arada; bu, programda bir form yerine harici bir tool (exe) de olabilir...
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Blue Alon hocam.teşekkürler ancak delpgide ve firebirdde o kada r iyi değilim.O dediklerinizi yapamam.Siz bana bu veri transferi konusunda yardım edebilirseniz sevinirim.Teşekkürler.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Aslında bu bir sorgu hazırlamaktan daha basit, birkaç bileşen property'sini kullanacaksınız sadece..Sadece veri transferi yapmak istiyorsanız bunu bir sp yazarak yapmanızı tavsiye ederim..Eğer bu da şu aşamada zor diyorsanız delphi içinden tablodaki kayıt sayısı kadar döngü oluşturarak alanları tek tek yazmak ve değerleri ilgili tablalolara bağlanmak suretiyle yeni veritabanına tablolarına aktarmak..
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

@FAOSoft un makalesinden sonra belki abes kaçar ama, FireBird veritabanları için IBExpert te her ikisi için VT1 ve VT2 diye iki alias eklediğini varsayarak Tools/Database Compare'den bu işi kolayca yapabileceğini söylemek isterim.. Reference Database olarak güncel veritabanını veya alias ını, Comparative Database olarak da kullanılmakta olan veritabanının (önce yedeğini alarak!) yapılarını (tablo, field, sp, vs) birbirleri ile uyumlandırabilirsin.. Burada dikkat edilecek husus yeni eklenecek alanlanlarda not null veya birbirine bağımlı nesneler varsa onlara script halinde elle mudahale etmek.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
nkyek
Üye

Mesaj gönderen nkyek »

Bu konuda ben şağıdaki şekilde basit bir çözüm ürettim:
programın bulundugu klasörde bir alt klasor actım "guncelle" diye.
veri tabanında yaptıgın (ıbexperıle ) duzxenlemelerı 1,2,3...gıbı sql dosyaları olusturup bu kalsore kaydedıyorum. verı tabanında versıyon diye bir table var orada son duzenleme nuramasını tutuyorum. program ıcındede son versıyon nurasını yazıyorum program her calıstırgındea bunumarayı ve versıyon table dakı numrayı kontrol edıyor farklı ıse sql ı yukleyıp calıstırıyor .

bırılerıne yardım olursa diye...
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)